torsdag 28 april 2022

Han var pensionär och mycket förstående ...

Bilden: alltid mycket att läsa i Sv.D. En bra tidning, tycker jag. 

Så här var det: en säljare från Svenska Dagbladet ringde nu på morgonen. 

Jag hade nämligen tagit en fem veckor lång - eller kort - prenumeration för det fantastiska priset av enbart femtio kronor och nu var detta på sluttampen och mannen undrade hur jag ställde mig till fortsatt prenumeration?

Så brukar det vara. Och så tackar man nej och får då förslag på digital prenumeration och nog skulle man väl ändå och kanske finns det då möjlighet till ett ännu lägre pris?  Ungefär så. 

Jag sade som det var: att jag - hur ologiskt det än är - skäms över att tacka nej, när man nu fått tidningen så ofattbart billigt .., att jag känner mig som en snyltare, ungefär som när jag går in på Willys och enbart köper färsk kyckling till ovanligt lågt pris och ja, jag inser att det är helt galet att känna så, men jag gör det ändå .., så tack, men nej, jag vill inte fortsätta med prenumerationen.

Men mannen som var tidningssäljare, var ett under av vänlighet. 

Inte behövde jag känna så inte .., och han var själv pensionär och visste att det gällde att hushålla med pengarna och när jag undrade hur i all världens dagar detta kan bära sig - med dessa superbilliga prenumerationer - så förklarade han att det räcker med att femton procent av de som tackat ja och testat tidningen i fem veckor tackar ja, så blir det ändå ett positivt resultat.

Det var den bästa telefonsäljare jag träffat på, men det tycker kanske inte hans överordnade.

(Bilderna är från dagens tidning).

6 kommentarer:

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Lät som en trevlig säljare.

Anonym sa...

Irene: mycket! Avskyr när säljare inte ger sig, även om man på ett vänligt sätt tackar nej.

Anonym sa...

Gunnel sa...

Känner mig också som en snyltare när jag bara går in och köper den där grejen till extrapris. Men jag gör det i alla fall.

Tony sa...

Trevligt med äkta personliga försäljare. Nu har försäljare blivit skolade till att ha en kompispersonlig framtoning men som man lätt genomskådar som oäkta.

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, jag gör det ju också, men skäms när säljaren ringer upp och jag tackar nej :).

Tony: Och den här säljaren var inte smörig och kallade mig INTE vid förnamn hela tiden.