torsdag 28 april 2022

   Lite lugnare ....

Nu ska det väl ändå lugna ner sig lite, kanske mest för pv. Vi stämde träff i Skallkroken och tömde det sista i båtkylen .., och sen blev det kaffe med köpebulle i och Harry satt och spanade ut genom kapellfönstren, för att sedan lägga sig på däck och bara vila. 

Lite planering blev det. Nya gardiner till "salongen" (det låter så fånigt .., det används ju bara som ett kök egentligen) och en mindre handdammsugare ska införskaffas och lite annat. 

Och pv öppnade luckorna ner till motorutrymmet och visade hur fint där var - ja, nästan som ett salongsgolv och själva motorn var blå och skinande blank -! 

Och så mjukt och tyst den går! (Eller så är det väl ljudisolerat).  

Sen hemåt.  Nästan hela kvällen ägnade pv åt att förbereda någon lektion - om det nu var i naturkunskap eller matematik -.  Aldrig någonsin har jag sett honom arbeta så mycket om kvällarna! 

Nu är det torsdag. Vaknade förstås tidigt ..., lyssnade till Europapodden (himla intressant!) och därefter tog jag mig an USA-podden, men då var jag för pigg för att ligga i sängen, så det får bli en senare historia.  Log när jag tänkte på hur allt blir till rutin, även för hundar. När jag går i säng på kvällen, då ligger harry alltid vid mina fötter, oavsett hur mycket jag gullar för att han ska komma längre upp i sängen. Men vid halvsextiden på morgnarna, då när pv varit ute med honom, då kommer Harry skuttande och kryper ihop uppe vid min sida .., nära, nära. 

Å, som jag älskar denna hund!

Bilden just här ovanför visar rabatten, den mot havet till. 

Såååå glad jag är över lökväxter och SOM jag tycker om dom här vita narcisserna, för att inte tala om kungsängsliljorna! Läste någonstans att det lär finnas tjugosextusen olika sorters narcisser! Helt otroligt!

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

Har ni haft en kall vår. Och vi en varm?

Påskliljor och narcisser har börjat öppna sina knoppar även här i stan i norr.

I.o.f.s hörde jag att Malmö hade minusgrader på morgonen. Vi hade två. Skillnaderna är inte så stora.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag tycker att det är mycket senare än vanligt! Kyliga nätter.

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Tycker att kungsängsliljorna är så gracila och vackra.

Anonym sa...

Visst är dom! Det är ju som ett mirakel, tycker jag! Smårutiga blommor!