söndag 24 april 2022

    Söndagförmiddag ...

Tänk, om man kunde lära kroppen att det faktiskt går att sova längre än till klockan fem på morgnarna! Ja, om man kunde få sova till halv sju i alla fall? Men icke. Kvart i sex lämnar jag sängen, stänger fönstret som jag haft på glänt sedan den inre reveljen gick (låg kvar under täcket och lyssnade till herr Koltrast som satt i boken, den i slänten, och sjöng så vackert) och så blev det kel med Sigge i soffan och så småningom frukost. 

Igårkväll middag tillsammans med Eva och Den Halvlånge. Det blev ett par timmar i uterummet ., det blev grillat med sallad, ugnsrostade grönsaker och diverse röror och det blev en massa prat om bristen på lokalsinne (handlade om mig) och D.H. visade på bordet hur det egentligen låg till och jag filmade och log och tänkte att jag älskar när människor börjar visa så här. 

Nu förvandlades grytlappen till stationsbyggnad (i Halmstad) och dom dubbla blå ränderna på diskhandduken, blev perrongen. Och ja, det blev rabarberpaj med glass till efterrätt. 


Bilden: liten skönhet i rabatten här hemma. 

Dessförinnan kalas ute i trädgården där Hilda hyr i Halmstad. 
Mymmel hade bakat en god kladdkaka som liknade en toscakaka .., Edvin kollade när morfar satte samman pallkragarna och samme Edvin fastnade med foten i en trädgårdsmöbel (låter konstigt, men så  blev det) .., Hilda var trött efter att ha varit krasslig i veckan, jag diskade efter oss och tänkte att jag tycker så mycket om hennes lägenhet (och inte minst om henne) .., och Mymmel berättade om sin kommande resa till Stockholm.


Bilden: ännu en skönhet i rabatten.

För  övrigt?
Idag väntar - ja, för pv och Kammarkören - konsert i Skummeslövs kyrka (kl.18.00) och när den är tillända, väntar Lysekil. Tommy kommer med tåget och ska plockas upp (fick en bild, nu har han även spjäll att ta med!) och vi måste kolla noga nu hur vi tar oss igenom Göteborg och vidare norrut, då Tingstadstunneln är avstängd (återigen tack att du påminde Rexxie!).

Ungefär så. 


Bilden: här och nu, när klockan är 08:30
Kortet i förgrunden är från Mun,-  och Fotmålarnas förlag vilka vid olika högtider skickar mig en bunt kort och så följer ett inbetalningskort med och så känner jag mig nödgad att sätta in pengar på därför avsett konto och det blir en evig rundgång. 

Igår, på instagram, ställde jag frågan vad andra hade för planer. 
Här var några svar och jag blir verkligen sååå lycklig när människor delar med sig!  

A i Malå skulle ställa undan skotrarna, ty nu är skotersäsongen slut. 


Gunnar i Krokom: jagade vårtecken och upptäckte blåsippor och en storlom. 
Bilden är hans egen.

E i Falkenberg skulle umgås med den yngre generationen, men magsjuka kom emellan. Det blev ändrade planer.

Madamen i Karlstad skulle cykla till Blomsterlandet och köpa penséer .., det stundade jobb med båten Amalia, storhandling och lite sånt. 

A i Kävlinge hade dop (å jobbets vägnar) på programmet, men innan dess hade hon druckit morgonkaffe på balkongen, med gullekatten Tyson vid hennes fötter. 

Irene - några mil från Malå - hade städning av byns pub och bastu på programmet .., sen väntade omplantering av tomatplantor. 

E.J skulle skjutsa systersonen till fotbollscup .., sedan lite fix kring huset (sopa grus från uppfarten, kratta lite löv) och så hoppades hon på en eftermiddagslur och därefter - kanske - ett besök hos hennes mamma för lite surr. 

Herr B i Luleå vittnade om en varm morgon med löfte om sol senare under dagen. På kvällen en vinmakarmiddag.

K i Närke hade druckit tre koppar kaffe på morgonen och hoppades på en långpromenad, hon berättade även om tablett, nässpray och ögondroppar .., och om Pokémon Go och kanske en tur till det stora köpcentret för inköp av skor till den snabbväxande tonårssonen. 

M i Motala: där inleddes dagen med att hon tog på sig skjortan på avigan och upptäckte det inte förrän hon var på besök i en butik, då blev ett provrum räddningen och allt var som det skulle! Senare blev det korv stroganoff och så skulle hon sätta popcorn i en kruka och undrade om jag testat detta? Svar: nej.


6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Vinmakarmiddagen kan nu läsas om.

Bloggblad sa...

Visst är det kul att få en inblick i så många människors liv via nätet.

mossfolk sa...

Jag har ett barn som är sådär fantastiskt morgonpiggt. Varenda morgon vaknar han tidigt och är redo för en ny dag. För egen del försvann morgonpiggheten i samma ögonblick som jag fick barn. Opraktiskt nog ;)

Popcorn i kruka ska planteras här också. Fast inte riktigt än -jag väntar nog tills det är mindre risk för frost...

Elisabet. sa...

Bert Bodin: gjort!

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, det är just det som är det intressanta! Jag följer en kvinna i Oregon/USA som bor med sin familj ute i vad som närmast liknar urskogen .., och dom biffkor och höns och allt möjligt och lever ett för mig helt annorlunda liv! Och det är ju så många andra och det behöver inte vara exotiskt och märkvärdigt; bara det här vardagliga och att få en inblick i hur andra har det.

Elisabet. sa...

I det stora hela är jag glad för det här med morgonpiggheten, men jag inser ju att det skulle BEHÖVAS mera sömn.