onsdag 27 april 2022

  Ovanliga dagar ....


Foto och självporträtt: Tommy Eikedahl.

Så är då herrarna hemkomna och och trots batteristrulet just när dom skulle gå in i Donsös hamn, har allt fungerat bra. Den nya motorn går så tyst och mjukt; vilken skillnad i jämförelse med den föregående, den som väl närmast får betecknas som antik. 


Bilden: Särdal. 

I väntan på att dom skulle komma till Skallkroken, svängde jag ner till Särdal, parkerade och spanade efter en segelbåt långt ute mot horisonen. Inte då! Och fast jag kommer ihåg hur lurad man blir - man kan se Halmstad hur länge som helst och tänker att ja, men nu är vi snart hemma .. -, men så tar det timmar! Man blir verkligen avståndsbedragen. 

I Särdal stod jag en bra stund och pratade med Kenneth Ahnell vars fru Helena är trogen kund i affären och på något vis påminner såå mycket om dig Bloggblad! (Med andra ord är hon trevlig och glad!) Denne Kenneth är makalöst duktig på att fånga fina bilder, ofta med motiv från just här vid havet. 


Foto:
T.Eikedahl  och här måste det ha varit när dom svängde in mot hamnen, tror jag. 


Foto: jag själv .., så här såg det ut i Särdal när jag satte mig i bilen. 

Till sist gav jag upp och körde till Eva från Tyresö och hennes halvlånge man och blev sittande där i kanske en timmes tid, därefter iväg till Skallkroken och där kom dom så äntligen! Det blev till att lasta ur båten .., jag hade kört bilen ut på piren och på så sätt var det enkelt och bekvämt att få in allt i bilen. Kapellet åkte på, tampar kollades och så hemåt. 

Jag kan säga att alla tre somnade utan vaggsång. 
Idag är pv på jobbet .., T har tagit tåget hem till Ystad och jag är förbi av trötthet och ska lägga mig en stund på soffan Ektorp. 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Så otroligt vackra foton!
Tack! / Carin

Anonym sa...

Tack själv, Carin!