lördag 30 april 2022

    Nu börjas det ...


Igår, när pv kommit cyklande från jobbet i Halmstad, sammanstrålade vi i Skallkrokens hamn. 

Det hade varit sjösättning under dagen och nu var det som vanligt .., mängder med båtar som kommit på plats. Där var Anders i sitt gråvita skägg och där var Bengt som var (kanske ännu är) kund i affären och där var en dansk båt med sin fina flagga och där var en strandskata som sprang på piren och Harry förstås, som trivs i hamnen och lullar omkring och nosar och har sig och utan problem hoppar såväl ombord, som av båten. (Jag vågar aldrig titta på när detta sker).


Jag hade tagit med mig en skink,- och broccolipaj och lite sallad och så satt vi där och kalasade på detta smarriga, men vinden var isig - det gällde att hitta solstrålarna -. 
Så röjdes det så där allmänt .., heltäckningsmattan (en gångmatta vid diskbänken/soffan) togs ut .., det dammsugades, sängkläder (och gångmattan) togs med hem för tvätt .., och andra skrymslen fick sig också en omgång. 

Motorn provstartades också. 
Det var ju det viktigaste av allt .., och den gick igång bums. 
En ny motor .., det borde inte vara några problem, men vis av erfarenhet från tidigare seglatser, vet man ju att vad som helst kan hända ombord på en båt. 
Nu hände det  i n t e. 
Allt fungerade.


Det har arbetats friskt i hamnen i vinter. 
Där vi går i och badar - intill där - har det cementerats och jag loooooog så här mycket när jag såg att någon fiskmås eller annan sjöfågel spatserat i den ännu våta cementen och lämnat avtryck .
U n d e r b a r t!

Något dopp för vår del blev det inte. 


Och nu på morgonen kom boken "Fågelguiden" från Adlibris, men döm om min förvåning när två sidor i boken var sönderrivna. Det här var en av sidorna. 

Det må ju vara ett problem (har kontaktat dem), men än värre är att jag inte kan läsa texten i boken, inte ens med dom starkaste läsglasögonen som finns i huset (3). 

Min syn har försämrats nåt så hemskt på tämligen kort tid. 
Jag ser inte längre klart när det är tv-program och det är tur att jag har bokat tid för synundersökning . Den 10:e maj ska det bli av. 

Ungefär så är det här i landet Halland, i alla fall här på kullen.

7 kommentarer:

Babsan sa...

Men så tråkigt med boken men du får väl en ny?Jag har precis köpt nya brilor 6 300:- fattigare.Opererade starr 2019 och brillorna jag köpte efter det har inte varit bra.Fått anvönda billiga läsglasögon vid handarbete och läsning så nu hoppas vi dessa blir ��Haft brillor i 63 år,sanslåst

Elisabet. sa...

Babsan: vi har starr med i beräkningen. Båda mina systrar har opererats för detta och i alla fall den ena, var ungefär i min ålder, tror jag.

Gunnel sa...

Ska till optikern i morgon och få en remissa till starroperation. Jag måste ha förstoringsglas till allt läsande och det börjar bli jobbigt.

Turtlan sa...

Härligt! Ja här har det också börjats båtjobbas. Jag är ju inte så förtjust i den första delen av jobbet när det ska tvättas skrov och lackas. Roligare när båten väl är i sjön. Vi är väl några veckor efter er. Men så här års ska allt fixas. Sommarstuga och trädgård likaså. Stugan lite för tidigt att börja med men snart så.

Härligt med ny motor. Nu hoppas vi verkligen att PV inte blir fast i Öresund;-)

Elisabet. sa...

Gunnel: ungefär så är det med mig, men jag vet ju inte alls om det är starr. Ska bli intressant att höra vad optikern säger. Lycka till, Gunnel!

Turtlan: ja, det är mycket nu, men med båten är det mesta klart. Men så är det ju så mycket annat. Satte ringblomsfrön och skolade om en ranglig tomatplanta .., har hängt ut tvätt osv ., medan pv äntligen klyvt all ved som nu ligger prydligt i vedskjulet. Härligt!

Evas blogg sa...

Nu är mina bägge ögon starropererade men det ena ögat misslyckades, har bara 20 procents syn på det. Väntar på ny tid på ögon. Kan inte köra bil p g a dimsynen på vä öga så jag är lite begränsad.

Elisabet. sa...

Evas blogg: fy, så trist! Minns att min syster fick problem med att läsa efter starroperationen. Innan behövde hon aldrig glasögon då, men sen. Jag hoppas på att det är vanlig synnedsättning.