söndag 1 maj 2022

    1:a maj ...

Maj månad .., den måste väl ändå vara den allra bästa? Eller skrev jag inte så i april också? Men maj .., då blommar rapsen och jag har klippt gräsmattan .., träden skirar i grönt och båten är i sjön. 

Söndag, dessutom. Pv är fri från jobb (ledig tills på onsdag) och räknar ner antalet arbetsveckor innan det blir sommarlov. Fem veckor kvar, säger han. 


Det har varit en underlig natt. Vaknade redan vid halv ett och kunde inte somna om. Upptäckte att jag hade fått svar från Adlibris kundtjänst - det var angående fågelguiden där två sidor var bortrivna/sönderslitna - och brevet var avsänt vid tiotiden igårkväll! Det må jag säga var raskt svarat. 

Hoppas på ett nytt exemplar, även om det kanske inte är hela världen med två sidor borta av många, många fler. Och orrar och tjädrar vet jag hur dom ser ut. I min barndom hade vi en uppstoppad orre som stod i den öppna spis vi inte eldade i. Tjäderstek var dessutom tämligen frekvent förekommande på middagsbordet. 

Bilden: k a n   detta vara harsyra? Växer nere vid bäcken. Någon som vet?

Så ringde jag till min syster i Australien nu på morgonen. Det gäller att tänka på tidsskillnaden. Enligt den alltid alerta Siri (som aldrig tycks få semester) är tidsskillnaden + 7.30 i timmar. Nu är Birgitta flyttad till en rehabavdelning och har egen fast telefon, vilket är underbart! Hon lät trött, men ändå .., långt bättre än vid tidigare samtal. Dom tjugo stegen hon tagit tidigare i veckan, hade nu förlängts åtskilligt. 

"Två skötare går vid min sida .., en på var sida", förklarade hon.

Mera?

"Jag försöker lösa korsord, men att skriva med vänster hand .., ja, man kan tro att det är en ettåring som styrt pennan!" sa hon skrattande. 

Det går ändå framåt. 

Over and out.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det harsyra, smaka! ellem

mossfolk sa...

Den där muggen är underbar!
Och det är väl klart att du måste få en hel bok. Det ser ut att vara fina bilder och om du får en ny kan man ju klippa ut dem i den trasiga och använda till en massa roligt! Om man vill.

Maj är (också) en favoritmånad ;)

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

Visst är det harsyra.

(Men varför använder du inte bildtextfunktionen i blogger? Ser att du börjat "oanvända" den.) Nyfiken.

Anonym sa...

Bildtextfunktionen? Jag förstår ingenting. Är det annorlunda nu?