måndag 2 maj 2022

    Och så blev det måndag igen ....

Bilden: Lagom till 11-kaffet går pv igenom veckans annonsblad

Är det nånting vi behöver ..? Ica Maxis blad är gräsligt stort och enbart Pågens bröd upptar en hel sida! Måndag är körövning, men innebär även varannan-veckas-hämtning av Edvin från förskolan, så är det nånting vi ska ha från Willys eller Ica, inhandlas det när pv kör hem ikväll.


Och vi är så hemkomna efter övernattning i båten och då känns det nästan som om det vore helg; ja, när vi kör hem får jag verkligen tänka till .., dagvill är bara förnamnet! 

Det är lika ovant varje sommar när det är dags för båtliv. 

Kylvaror som tagits med inför övernattningen ska tas hem igen .., och man kommer på saker som ska köpas till .., små skålar till exempel och en bättre brödkniv (har jag sagt det förut .., japp!) och lite annat. Men så bra den lilla klämlampan var som pv köpt och som lyste upp så fint när vi satt under kapellet igårkväll! 

Och trots att Harry onekligen är till åren kommen, hoppar han obekymrat av och på båten. Nu är bilden missvisande ., så nära är det inte från "trappan" som pv gjort, det är nog en halvmeter och den är dessutom kanske en halvmeter ner från piren, så jag måste alltid sätta mig på den här (pv har byggt och fäst den ., brakar den, då blir det dopp i havet för min del!) och så greppar jag fast i staget - det i mitten - och då går det bra. 

Efter några dagar brukar kroppen ha vant sig. 

Det är ju ett evigt bökande att klättra och krångla sig förbi. Kanske kan man trösta sig med att det blir någon slags hälsosam gymnastik?


Igår åt vi lunch på Haverdals golfrestaurang. Åtminstone en gång per vecka tänker vi unna oss detta och då kostar varje portion nittio kronor. Utanför restaurangen såg det ut så här. Sååå vackert! 
Och vad bjöds det på?

Jo, en underbar buffé av ugnsrostade och picklade rotfrukter, (plus vanlig sallad etc), en krämig svampsoppa, samt Biff Bourguignon med hemlagad potatismos. Spaghetti och köttfärssås från föregående dag fanns också att välja på, för den som så önskade. Kaffe och kaka efteråt om någon kände för det. 

Nu ska pv titta igenom sin deklaration en sista gång, själv ska jag hänga upp tvätt och njuta av en strålande sol (om än det är lite kyligt i vinden, som alltid).

4 kommentarer:

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Idag har jag satt morotsåbanden
Och täckt med fiberduk i 3 lager, här blåser det utav bara tusen och dessutom kallt. Har drabbats av den årliga allergin, huvudet värker, jag snyter och huden brinner, blir inte mycket gjort, kroppen är tung och helt slut, ligger i sängen och ömkar mej själv.
Skulle behöva flytta till nordpolen , den här tiden på året.

Elisabet. sa...

Irene L-A: Så bökigt med allergi! Innan jag träffade pv blev han ofta hemma från skolan på vårarna; hade sån våldsam pollenallergi! Det gick tydligen över när han blev äldre.

Rexxie sa...

Det gick över när han träffade dig kanske? God omvårdnad!

Elisabet. sa...

Rexxie: ,-)
Nej, så bra tror jag inte att det var, men man kan ju hoppas. Å andra sidan fick jag själv problem med allergi på våren. Minns så väl när jag stod i kassan och det rann från ögonen mest hela tiden, till sist blev det tårkanalsrensning.