onsdag 4 maj 2022

Underligheter ...

Eller kanske inte. 

Om man vaknar klockan fyra på morgonen och är superpigg och då lyssnar till Europapodden och därefter reprisen av lördagens Naturmorgon, ja, då är det förstås rätt naturligt att man inte är alert precis hela dagen. 

Har dock planterat humleplantor (vi har miljoner!) vilka har evighetslånga rötter .., och humlen ska bli till insynsskydd mot vedskjulet. Det tycker pv är onödigt, men det tycker inte jag. Det som inte syns, finns ju inte .., ja, har man inga utomhusdukar, får humle duga. 

Mellan promenader med Harry och annat som sker dagligen, tittade jag på reprisen av SVT:s Utrikesbyrån, ledd av Rebecca Randhawa. (Tänk, så många bra kvinnliga programledare det finns!) I programmet togs detta med motståndrörelser upp i Ryssland och som det är nu, så vågar knappt människor sig ut för att demonstrera sitt missnöje mot kriget. 

Jo. det berättades om kvinnor som står och håller ett helt vitt papper i sin hand; så där som ett anslag och inget finns skrivet på papperet, men alla förstår ju och kvinnorna grips.

Själv såg jag på twitter bilder på blommor i rabatter och där någon satt små, små skyltar med texter om nej till kriget. 

Andra visade sig vara extra påhittiga och i butiker byttes då hyllkantsetiketterna ut och i deras ställe sattes andra "prislappar" upp, vilka liknade dom vanliga, men där stod i stället en protest mot kriget. 

Så här, t.ex. Nu kan jag ju inte ryska, men jag litar på att det är vad som står där .. om kriget alltså.

För övrigt har kvällen gått i väntans tecken. Att komma i kontakt med någon på Swedbank är inte det enklaste. Först ringde pv från jobbet, men efter lång väntan var det dags för lektion, köandet ledde till intet ..., och så började det hela om när han kom hem ikväll. Det visade sig vara åttiotre minuters väntetid för att få prata med någon bankmänniska och då gav pv upp. I morgon ska jag ringa och boka tid för ett personligt möte - för honom, alltså -. 

Måtte det gå vägen. 

(Och man kan ju undra hur heltidsarbetande människor kan klara av detta? Och: jag vet att det finns minst en rar människa som ibland läser här och som arbetar på bank - det är inte er anställda jag klagar på - utan själva systemet.)

Over and out.

2 kommentarer:

Marianne Ekwall sa...

Nej inte är det lätt att få kontakt med bankpersonal numera. I samband med två dödsfall i familjen under förra året, min mans morbror och min mamma, så har vi tvingats ta kontakt med banker. Överallt ska man logga in med bank-Id. Det enda bank-Id är ju sitt eget och då får man till svar att man inte är kund i banken. För några år sedan när dom räknat upp alla knappval sa dom oftast: eller vänta kvar så får ni tala med kundtjänst. Men inte nu. Undrar hur många timmar vi satt i långa telefonköer under den tiden. Jag tycker så synd om äldre som kanske inte är så bra på det här med datorer och kanske inte har nära anhöriga som kan hjälpa till, nu när nästan allt ska göras på nätet. Helst ska man ju inte lämna ifrån sig sina säkerhetsuppgifter heller.

Elisabet. sa...

Marianne Ekwall: instämmer i precis allt!