lördag 7 maj 2022

Orolig morgon ....

Aldrig att jag upphör att förvånas över hur hjärnan fungerar! Det här med hur man drömmer, t.ex. 

I drömmens värld ska jag läggas in på sjukhus och jag ska vara i god tid, det ska bli provtagning innan en operation (oklart vad det gäller) ska ta sin början. Jag sitter i väntrummet och en blond sköterska kommer gående och ropar upp mig; hon säger att jag inte har druckit vatten som jag ska och visar mig in i ett sköljrum där det inte finns några glas, endast blomvaser av olika sorter.

Plötsligt befinner jag mig utanför sjukhuset. Där kommer en man gående .., han  ler så vänligt och ser ut som någon från Grekland.

"Men hej Elsebet!" säger han.

Mannen är förmodligen kund från någon av alla butiker jag arbetat i och jag är så fascinerad över att han kommer ihåg mitt namn, i alla fall nästan-på-pricken-rätt! Intill honom står hans åldriga mamma; hon har en syrgastub på hjul som hon drar på. Hur tydligt som helst ser jag mannens ansikte och jag hör även rösten.

Och så helt plötsligt en ny sekvens: nu har jag fått skjuts till samma sjukhus av mina barns pappa och han börjar gråta hejdlöst, så där som jag aldrig tidigare har sett honom gråta. Hur kan han vara så ledsen? Vad har hänt? Han säger att han har glömt ett möte med en god vän; dom skulle träffas och nu har han missat det hela.

I drömmen är det snart dags för operation och allt viktigt har jag glömt hemma ., plattången och tandborsten och jag upptäcker att jag inte längre har grått hår, utan kolsvart. 

Allt är uppochner.

7 kommentarer:

Annannan sa...

Ojojoj. Själv drömde jag att kriget i Ukraina hotade oss och att vi gick igenom hur vi skulle fly till Spanien. Även halvvaken låg jag och funderade på hur vi skulle göra med katten.

Elisabet. sa...

Annannan: det är frågan vad som är värre .., att ha glömt att ta med sig plattången eller att Ukraina hotar anfalla Portugal ,-).
Hu, så hemskt. (Det senare).

WalkaboutSweden sa...

Ja man kan helt klart förundras över allt som dyker upp i hjärnan under natten.
För många år sedan hade jag en period då jag drömde väldigt sammanhängande.
På morgonen tänkte jag ofta att: det där kunde ha blivit en bok med en helt logisk handling och slut. Som en deckare.

Bert Bodin sa...

Jag är också stordrömmare. Önskar bara att jag skulle komma ihåg allt när jag vaknar. Jag skulle också kunna skriva böcker.

Babsan sa...

Jag drömmer också väldigt mycket och det beror på en blodtrycksmedicin jag äter

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, det är fascinerande det här med drömmar och hur det kan gå i perioder!

Elisabet. sa...

Babsan: så kan det säkert vara! Jag har god lust att skippa en hel drös med mediciner. Tycker egentligen att jag mår bara sämre.