fredag 20 maj 2022

   Fågelsång, gevärsskott och Dagens Fönster ...

Ja, fönstret (hos Ecke och Britt) skymtar bara i fjärran, men det får duga. 

Det är hopplöst numera så tidigt jag vaknar. I morse halv fyra. Sex minuter över fyra hörde jag gevärsskott och det lät ungefär som om någon stod nere på vägen och sköt. V a d  var nu detta? Efter en stund hördes fler skott och då steg jag upp .., gick ut i nattsärken och tänkte att jag i alla fall skulle kolla lite. Tänk, om någon hade skjutit grannen? 

Såg inget, då tog jag bilen och körde några hundra meter. Ute på åkern upptäckte jag en mindre vit skåpbil och förmodade då att det handlade om vanlig jakt. Råbock, kanske? Vildsvin ...? Vände hemåt och vid femtiden kom pv ner från övervåningen och begrep väl ingenting .., där satt jag i soffan och var så pigg. Jodå, han hade också hört skotten, men bara vänt sig om och somnat.

 Jo, jo ., han som skulle ansluta sig till hemvärnet om han hade varit yngre! 


Stiger man upp så tidigt, hinner man med en hel del. Å andra sidan lär man somna långt före alla andra också. Nu är golven här nere vaskade och jag har hunnit med att dammsuga en trappa upp, hundarna har fått mat, jag har tagit Lykke på promenad (och sett ett sååå vackert rådjur som stod alldeles stilla och tittade på oss), druckit ännu en kopp kaffe och ska nu skriva en inköpslista. 


Lyssnar lite till Ring P1. Prat om Erdogan och NATO. 
Intill mig ligger Harry och sover gott .., kompisen är i hallen och sigge ligger i sin stol i växthuset. 
Grinden är Eckes. Det var där Nelly fastnade mellan brädorna längst ner .., då hon hade blivit lite rund om magen. (Ja, jag vet, jag har berättat det tidigare, men jag blir alltid så glad när jag tänker på hur hon stod där och väntade på hjälp att ta sig loss och hur sprallig hon blev när hon befriades). 

Nu ska jag ta mig an DN:s nutidstest. Det har gått så bra dom senaste gångerna, men nu har jag en känsla av att jag inte har hängt med riktigt .., alltså kan det bli ett uselt resultat. Tio rätt är det maximala. Jag gissar att jag får sex rätt idag.

Uppdatering: det blev 7 rätt av 10. Det var det jag anade. Hade fel på frågorna 7, 8 och 9.

4 kommentarer:

Gunnel sa...

Vi kämpar varje vecka med nutidstestet. Tävlar med bror och svägerska från Skellefteå. Har inte gjort det än idag. Men nu ska det bli. 7 rätt är bra, du kan vara nöjd.

Elisabet. sa...

Gunnel: i flera veckor har jag legat på 9 rätt, men då har jag tänkt att det var för lätta frågor (men så tänker man ju om man kan - eller råkar gissar rätt -). Gladast blir jag om jag har fler rätt än pv :)

Turtlan sa...

Det blev 7 poäng här också. Brukar nog ha lite bättre för det mesta.
Jag kom också upp i tid och fixat i stort det jag behövde göra idag. Men just nu känner det lite förkylt för att göra mer. Trist! Tar det lugnt och hoppas det går över!

Elisabet. sa...

Turtlan: alltid lika spännande varje fredag. Vi sitter här i vardagsrummet - båda uppkopplade - och så ser vi vem som vinner. Det är stor skillnad i hastigheten på svaren. Jag svarar tredubbelt så snabbt, pv tänker efter och är betydligt mer noggrann.