onsdag 18 maj 2022

    Onsdag ....

Sommar, känns det som. 

Och den allra vackraste mandelblom. Mer om denna lilla skönhet kan man läsa här. 

Går på sammanlagt fyra promenader. Två med Lykke och lika många med Harry. Om man är dryga året och har vallhundsgener, ja, då spritter det i kroppen när vi går längs havet och inne i hagarna där  kaniner, rävar och hur många hundar som helst har lämnat doftspår efter sig. I sammanhanget känns Harry som en gammal farbror med rullator.

Efteråt kör jag till Hemköp och handlar det viktigaste. Det allra viktigaste för dagen är Arlas naturella yoghurt - den milda - och inte den magra. Lite annat följer också med. Sylt till fläskpannkakan till exempel, den som ska gräddas lagom tills pv kommer hem. Halva pannkakan ska levereras till friherrinnan och Anne-Marie, vilka har sagt sig vara sugna på just detta. 

Så här är det: jag älskar ormbunkar och detta är förstås inte alls ormbunkar, utan säkerligen någon slags bräken (kanske strutbräken ...), men ni vet jag vad menar.  Å, jag tycker att solljuset silas så fint genom bladen! 

I ett anfall av lusta tog jag för några år sedan plantor av dylika, vilka växte längs dikesrenen. Plantorna sattes i rabatten, den närmast ytterdörren, men hjälp, vilket sjå jag har haft med dessa. Är lupiner invasiva, så är det intet i jämförelse med dessa! 

V a r j e  dag får jag slita upp nya skott .., det är nästan otroligt! 


Nu är triften som finast och hundpromenaderna blir som att vandra i paradiset. Såg ingen orm, men Harry hoppade till rejält vid sidan av vägen, så där kanske var någon ...? 
Bad att få Lykkes försäkringsnummer, utifall att hon skulle bli ormbiten eller .., ja, vad som helst kan ju hända. 
Minns vid någon resa - det var den till Skottland - då en av kommentarerna på bloggen (jag hade då berättat att jag hade det mesta som jag tyckte var viktigt präntat på papper, men även i mobilen) var att jag uppenbarligen tillhör sorten som använder såväl hängslen som bälte. 
Ja, helt rätt 
Så är det verkligen. 


Bilden: Harry till vänster och Meja till höger, då, när det begav sig. 

För övrigt kallar jag nästan aldrig Lykke för sitt riktiga namn .., det blir Meja eller Nelly!


Bilden
: Nelly. 

Det är väl åldern förstås.

Ps. Lyssnar till P1 just nu och även tidigare idag. Tänk, hemska fasa, att det varit så hett i Indien, så där så fåglarna fallit döda ner till marken. I Irak har det varit förfärliga sandstormar och tusentals människor har fått uppsöka sjukhus och som om det inte vore tillräckligt, har även vi i Europa haft alldeles på tok för höga temperaturer - ja, i jämförelse med förr om åren -.  Här en länk till "Vetenskapsradion klotet", väldigt intressant var det. Handlar mycket om mina egna hemtrakter.

3 kommentarer:

Gunnel sa...

Vi engagerar oss så mycket i vad som händer i Ukraina just nu så miljön och hotet mot vårt klot nästan glöms bort. Så får det inte bli, vi ska ju lämna efter oss ett klot som våra efterkommande kan leva i.

Bert Bodin sa...

Strutbräken ÄR en ormbunke. Så är det.

Elisabet. sa...

Gunnel: precis så! Det är så hemskt så man blir mörkrädd.

Bert Bodin: jo, men om jag bara skriver ormbunke, så får jag säkerligen veta att det är strutbräken :)