onsdag 10 augusti 2022

Återbördad till landet Halland ...

Det är mycket som man kan fundera på. Inte bara detta som jag skrev om igår; hur fort det går att känna sig "hemma" när man bor någon annanstans, om så bara för ett par dagar. 

Igår räckte det med en dag, knappt det. 

Men också detta att en pytteresa sex mil bort (visserligen med segelbåten och det tar ju längre tid), övernattning i båten och så hem igen nästa förmiddag, ja, det känns nästan som om vi varit på en mindre semester! 

Och det inser jag ju, att det här passar mig perfekt.Och det blir lite småprat med båtgrannarna och andra som passerar, så där lagom. Igår fick vi dessutom spontant besök av "evavandrarrunt" (finns på instagram under det namnet) och det blev så trevligt. 



Det blev prat om allt möjligt; bland annat om förlupna meningar vilka etsat sig fast i minnet och mycket annat. 

Eva är Lejon och har ungefär likadan form på sin hand som jag själv. Den kändes på något vis bekant. 

Tack för titten Eva!

Hoppas att cykelturen hem till Falkenberg gick bra!



Dom danska båtgrannarna - som varit ute på vift TRE ÅR - hade sålt sin bostad och köpt ett litet sommarhus och så gav dom sig iväg från Själlland i Danmark. Och dom pratade sååå gott om Dalslands kanal .., nästan som att det vore än mer exotiskt än alla hamnar och seglatser kring Medelhavet! 

Här ger dom sig. Målet för dagen var Torekov. (Dom var tio år yngre än oss, ungefär.)



Innan vi kastade loss, tog vi en promenad till den lokala butiken, den som heter "Handlarn". 

Som så många andra små livsmedelsbutiker drivs den tydligen av en till vårt land invandrad man och nog är det tur att det finns människor som vågar att satsa, även på mindre ställen. 

Sortimentet var inte stort, men ändå - livets nödtorft fanns ju ändå -. (Om än inte min naturella yoghurt utan tillsatser .., men det gick bra med filmjölk också).

Vi konstaterade också att alla brevlådor i Glommen såg exakt likadana ut; i någon slags ljusgrå plåt.

Oerhört prydliga tomter såg vi också. Och stooora var dom.

Nu är vi i alla fall hemma och pv gav sig BUMS ut för plocka ännu mera björnbär. I morgon blir det utflykt till Skåne. Pv ska spela golf med sonens svärföräldrar (är väl andra gången i år han svingar klubborna i år.., det brukar inte bli så mycket mer än så) och på fredag är vi bjudna på korvlunch hos Tommy och Karin i Bjäresjö.  Hem på lördag igen. 



Så här såg postlådorna ut. 

Undrar hur det beslutet togs .., detta att alla skulle ha likadana?

Rabatterade priser kanske, ja, om många gick samman ..?

Eller av rent estetiska skäl ..?

Dessa postlådor såg vi på Glimmstensvägen. 

Här kan man få lite information om Glommen. 

Och nu ska jag börja med middagen!

2 kommentarer:

Sara sa...

Postlådorna är likadana eftersom det fram till... 2017 kanske var postboxar, i samma hus som Handlarn, som gällde. Sen bestämde sig posten för att ta bort boxarna, och då fick de sätta upp postlådor till alla istället.

Elisabet. sa...

Sara: så perfekt med någon som har koll! Tack som berättade!