måndag 8 augusti 2022

Om att leva länge, en resa till Buenos Aires och lite annat ...

Tidig måndagmorgon tar jag bilen och kör till affären. Vi är två som handlar; en man som ska boka en släpvagn och så jag själv. Upptäcker Pernilla vid charkavdelningen och nu har hon bara en enda heldag kvar att arbeta och på onsdag är det tack och adjö; då börjar hon på en ny arbetsplats. 

Hur mycket jag än har älskat mitt yrke, säger jag alltid till ungdomar jag arbetat med att .."tänk er för, det här är inget framtidsjobb och eftersom man ytterst sällan får arbeta heltid, ja, då blir pensionen därefter och sist av allt kommer ju kassörskejobbet att försvinna". (Men som sommarjobb och bara för något eller några år, så är det ju perfekt. Att ha arbetat inom ett serviceyrke är alltid bra, tycker jag). 


Kvällstidningarna hade  redan anlänt och jag läste rubriken på en av dem; det handlade om att en tupplur (på soffan eller nånting annat ..) kunde vara skadligt. Jaha, ja, 

Och jag som tog mig just en sådan igårkväll och sen blev jag allt piggare och gick ut och gödslade gräsmattan vid midnatt! 

Sov sååå gott resten av natten!

Om rubriksättare och hur det ser ut på en tidningsredaktion när nästa dags rubriker ska locka läsare .., om detta pratade vi lite, mannen med hyrsläpen och jag själv.

Och jag tänkte .., att kanske är det många i min ålder som skippar tuppluren i eftermiddag, eller så tar dom det piano.


Tittade på två intressanta tv-program igårkväll.

Först  "Pensionärsäventyr i världen" (vilken fånig titel!) där vi fick följa fyra britter (förmodligen tidigare kändisar) vilka - i det här avsnittet - hamnar i Buenos Aires i Argentina och där då utforskar bland annat tangokulturen. Jo, det var rätt intressant.

Därefter (det hela utspelade sig i Kunskapskanalen) kom ett program som handlade om Afghanistan. Oj, så mycket jag inte visste! Titeln - Afghanistan, ett sargat land - säger en hel del om vad det handlade om.  Klart sevärt! 

Programmet om Japan och särskilt Okinawa och människors höga levnadsålder där, var mitt egentliga tv-mål för kvällen, men det var så fladdrigt och flamsigt, så jag bytte kanal. 

Sen finns det sådant som gör en lycklig! Det här korta inslaget, t.ex 

(Bilden här ovanför togs vid ett besök hos Gunnar i Jämtland. Det var när han tog oss till Mus-Olles museum utanför Vaplan).

För övrigt kan meddelas att det nu har regnat - äntligen -!

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Tupplur - jodå. Men kort. Högst 10 minuter. Vi är ju däggdjur. Finns inga andra arter som sover endast på natten, tror jag. Kolla hundar, katter m.fl.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det kan jag säga dig att mina är inte några tiominuters-varianter! Men så är jag pigg efter midnatt också :).

mossfolk sa...

Men det är ju jätteintressant, det som Bert skriver. Jag kan verkligen inte komma på ett enda djur som endast sover nattetid.

Elisabet. sa...

mossfolk: nu funderar vi också ..., det blir knepigt när det är ENDAST nattetid.