söndag 7 augusti 2022

Vi hann faktiskt med en hel del ...

Tanken var att Ecke och Britt skulle komma hit och dricka kaffe och kalasa på våfflor med oss, men så ringde herr Bengtsson och meddelade att dom fick oväntat besök, 

"Men om det går bra för er, så gärna i morgon ...?" sa han,

Självklart! Det går jättebra!

Nu hann vi dessutom storstäda i uterummet .., .pv tog sig an dom här skenorna som löper på golvet, och där det alltid samlas löv och annat skrutt - ja, där skjutdörrarna är - och jag vaskade golvet och satte in färska blommor (två buketter luktärter som doftar underbart!) .., slängde sofföverkastet i maskinen och ja, det blev bra. 

Hjälpte därefter pv att bära ut det nymålade trädgårdsbordet från växthuset (bilden visar första varvet med målning, nu, ett varv senare, är det sååå fint!) och vi blev alldeles förfärade båda två, ty efter att ha burit i kanske sju meter, tog allt slut för min del. 

Nåja. Det hade kunnat vara värre. Man hade ju kunnat tuppa av.

Angående bordet så har benen ännu inte fått färg och helt ärligt har inte husets herre någon större lust att ta sig an dem heller. (Inte jag heller). Man kan ju i och för sig låtsas att det gröna är en vaxduk, haha. 

Nästan varje ledig stund igår, knåpade vi med DN:s lördagskryss. Oj, så krumelurigt det var!

Efteråt tycks allt så enkelt och som vanligt var det pv som klurade ut det lodräta ordet längst till vänster. "Fyrvaktarbostadsutblick".  Jaha, ja. 

Kokade majskolvar - inhandlade hos Ugglarps Grönt - till kvällsmål och nåt så vanvettigt goda dessa var! Tänk, att det kan vara sån skillnad på smaken hos majskolvar!

Vi hade smör till och jag pressade citron och örtsalt över det hela. Kanske inte världens mest hälsosamma måltid, men gott var det. Och man äter dem ju inte dagligen.

På menyn idag står rårakor (potatis, morötter, palsternacka, ägg, salt och peppar och lite cayennepeppar också) och till detta lingonsylt.


För övrigt? Förfäras över att det snart är riksdagsval och att jag fortfarande inte har bestämt vilket parti som ska få min röst. Inte helt, i alla fall. Läser en notis på nätet om vattenbrist i Frankrike ("det kommer inget vatten ur kranen!") ..., och på instagram ser jag filmer där enorma vattenmassor drar med sig hus, vägar och bilar (dock inte i Frankrike) och ett rådjur har fastnat i ett järnstängsel och någon vänlig man kommer och lyckas befria det arma djuret ... i en annan film: en man sitter i en brassestol på en brygga och sover gott - alldeles nära kanten på bryggan är han - och när han sover som bäst, tippar stolen i sjön och mannen tycks alldeles yrvaken när han tittar upp igen. 

Andra filmer visar familjer i USA och jag häpnar ofta över hur många barn familjerna har! Fem, sex, sju, åtta! Ett instagramkonto visar djur (oftast misskötta hästar eller åsnor) som räddats från - antingen slakt eller allmän vanvård - och nu får en behaglig tillvaro där människor tar hand om dem och jag rörs till tårar. 

Och dagarna susar iväg .., snart har min syster Birgitta varit hemma den första veckan av fem. Igår hade äldsta dottern femtioårsfest och i september fyller exet sjuttio år!  





























Tänker på Hanö, hur vackert där var. 
Vilken idyll!
Det här huset och den här tomten låg alldeles vid hamnen och en stor irländsk varghund lekte för sig själv på gräsmattan. 

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det där med majs har jag aldrig förstått mig på. Fast det var längesedan jag provade.

Kanske måste jag smaka igen.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: i min barndom hände det att mamma köpte majskolvar på burk som sedan värmdes upp Hon tyckte nog omåttligt mycket om majs, för sen blev det majskorn på burk ,-)

Gunnel sa...

Fick lära mig äta majskolvar hos min svärmor som kom från Detroit. Kolvarna blev genast populära hos mig och är det än idag.

Babsan sa...

Åt nu hos dottern då de grillade,vilket vi aldrig gör.Därför äter vi sällan majskolvar men gott är det🤗

Elisabet. sa...

Gunnel: ännu godare är dom ju grillade, vilket jag bara ÄLSKAR!

Elisabet. sa...

Babsan: under en resa till Thailand för över tjugo år sedan, satt vi på en restaurang som låg så nära havet, att fötterna nästan blev våta. Och där på stranden, där grillades det majskolvar. Kokta hade jag smakat, men aldrig grillade. Så HIMLA gott!!

Bloggblad sa...

Kokta majskolvar var högsta mode när jag var i tonåren. ”Hönsmat” fnös pappa … men han åt när jag kokade och bjöd på det.

Om du klappar ihop av trötthet någon gång, titta då på dina inlägg på blogg och insta och inse att du hinner fem gånger så mycket som vi andra på en dag, och dessutom hinner du skriva om det och lägga in bilder som andra skickar. Lösa korsord, umgås … och allt. Så det är inte ett dugg konstigt om energin tryter då och då.

Jag har varit extremt trött i sommar, börjar misstänka att den dunderförkylning med hosta från helvetet, som jag hade före midsommar, var en släng av covid. Då kan jag skylla tröttheten på det, för några andra fel har jag inte, mer än en släng av lättja.

Turtlan sa...

Angående valet så är jag sådär 95 % säker på vad jag stoppar i kuverten.
Tänker mer på att jag mer bekymras för om det kan bli en smutsig och hetsk valrörelse. Sen efteråt hur man ska få till det.

Majs är gott till viss mat men köper sällan majskolvar. Tänker liksom inte på det. Blir mest majs i burk här.

Bordet! Supersnyggt!