måndag 20 februari 2023

     Dagens fönster ... och Sonja på köpet.

Igår blev det lunch tillsammans med Sonja och hon bor närapå nästgårds med Kvarnlyckans äldreboende och där finns Senior-restaurangen Vinterträdgården och det var där vi var.

Det är lång kö för att få en lägenhet på Kvarnlyckan och det kan jag förstå, där är så trivsamt. Restaurangen är öppen för allmänheten (mellan 12-13 serveras maten) och de gånger jag varit där, har det varit i det närmaste fullsatt runt borden. Bilden visar när vi, som de sista, tackade för oss. 

Från Harplinge till Haverdal är det inte långt och många av matgästerna känner jag igen som kunder från affären .., alltså blir det många nickanden och hejanden. På menyn igår stod antingen viltgryta gjord på vildsvin eller kycklingklubbor med potatisgratäng. Vi valde unisont det förstnämnda, vilket var riktigt gott. Priset? Sjuttiofem år och uppåt betalar 63:- (dessert med kaffe ingår), under sjuttiofem år blir det åtta kronor dyrare. 

Stora, höga fönster ramar in matsalen, så där är ljust och fint! Fin var också Sonja .., (fyller nittio i maj) riktigt pigg nu efter operationen då hela bröstkorgen öppnades, knappt fyra veckor sedan är det .

Här kan man ta sig en virtuell rundtur i boendet. Oj, så fint! Alla lägenheter ligger på markplan och har egen uteplats.

5 kommentarer:

KulTur i Natur sa...

Otroligt hur man kan återhämta sig så snabbt efter en operation. Jag blir imponerad av hur fint det är på boenden. Dessutom av alla små aktiviteter de arrangerar inom boendet. Där min far finns nu är det aktiviteter nästan varje dag och via FB kan vi se bilder på deras aktiviteter och bilder på de som bor där. Oftast finns min far med på bilderna. Man ser att han trivs och har det bra.

Babsan sa...

Vilken pigg 90 åring🤗

WalkaboutSweden sa...

Som Tony skriver, så bra ordnat på olika boenden.
Kul att man kunde ta en virtuell tur. Påminner mycket om svärfars ställe.
Likadant där, lång kö.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, visst är det finurligt med såna där turer på nätet! Man får ju en helt annan känsla då!

Gunnel sa...

Så där vill jag se ut när jag fyller 90.