lördag 25 februari 2023

 Eftermiddag ....


En ovanlig lördag. Besök av mina barns pappa och hans Karin; ja, det var ju Lykke som skulle lämnas. Stor glädje när hundarna möttes! 

Som vanligt flyr Sigge fältet och nu ställde jag ut hans mat/vattenskålar i växthuset, men om han vill kan han vara i såväl pannrummet som uterummet. 

I morgon vänder Lykke åter till landet Skåne. 

Bilden är ett vykort, inhandlat på Husqvarna museum. Titta, så vacker järnkaminen är! Ja, kvinnan också, för den delen. Pennan är min favorit alla kategorier och nu ska jag inhandla ytterligare en omgång. Fick för kanske två år sedan en hel förpackning av Mange, min f.d chef .., inalles kanske trettio pennor! Så vänligt!

Nu ska jag nog hämta en blyertspenna och rita två kors i taket. 

Dels fick vi spontant besök av Jonas - son till Ecke och Britt -, sextiofyra år och längtar mest till sin pension. 

Jonas är nog den mest vittbereste människa jag träffat och vi fick bland annat höra om besök i Rio de Janeiro och andra exotiska platser. Det har varit en hel del sjukdom för den vittberestes del och då blir det också lätt sjukdomar som avhandlas. Harry blev glad över besöket och låg nära, nära Jonas i soffan. 

Alltid roligt med oväntat besök!

Så här såg det ut .., Jonas hand på Harrys rygg. 

Det andra korset, det handlade om att vi fick besök av SOLEN! 

Visserligen har det blåst isvindar, men ändå .., vilken känsla! 

Och tänka sig, det lär ska bli likadant väder i morgon!

6 kommentarer:

Kristina sa...

Heja Harry! Du tycks vara en hyvens individ, som uppskattas stort av din familj. Man blir så glad av att få höra om det. Jag har haft en Gullan, som var var mycket, mycket uppskattad här hos oss i vår familj. Jag påminns om det av din mattes text. Tack för det!

En vanlig man sa...

Det är intressant att djur känner sig trygga hos vissa personer så där direkt.

Babsan sa...

Pennor är en stor passion hos mig.I flera år har korsordspennorna som går att sudda med men ser ändå ut som bläckvarit stor favorit

Elisabet. sa...

Kristina:Ja, det är verkligen en ynnest att få ha ett djur som kommit att bli en sån kär vän! Vad var Gullan för ras?

Elisabet. sa...

En vanlig man: Så är det verkligen! Det är samma sak med Jonas far Ecke ..,, Harry tycker så mycket om honom och det är ömsesidigt.

Elisabet. sa...

Babsan: helt ärligt vet jag inte vad jag skulle ta mig till om dom här pennorna slutar att tillverkas! Ska köpa på mig ett lager och ha i reserv ,-)