fredag 24 februari 2023

Recensioner ...

Jo, jag tillhör dem som alltid skriver recensioner när jag övernattat  på hotell. Kanske för att just dylika är viktiga för mig när jag själv sitter och skrollar bland olika hotellalternativ. 

Hotellets namn är RC Hotel Sports & Business.

Och den här gången ..?  Vad var bra och vad var mindre bra?

Det sistnämnda först: vi hade önskat att rumstermostaten hade gått att ställa in allt utifrån ens eget önskemål. Det var sååå varmt i rummet (termostaten fick frispel och vi fick byta rum). 

Att rummet helt saknade fönster hade gärna fått framgå i beskrivningen. 

På booking.com hade andra hyresgäster frågat om där finns laddare till el-bilar och hotellet svarade att ja, inga problem. Två laddstationer visade sig finnas, men döm om vår förvåning när priset var TREHUNDRA kronor oavsett om du laddar bilen i fem minuter eller väljer full laddning! 

Enligt kvinnan i receptionen finns inga öppningsbara fönster på hela hotellet - det saknade jag -! 

Hotellrummet (det som vi fick byta till) hade badkar i stället för enbart duschutrymme och en glasskiva fanns mellan badkaret och handfatet. Inget att hålla sig i och jag tänkte på om någon handikappad eller någon som har svårt att ta sig i eller i ur badkaret skulle snubbla, såååå lätt att dråsa rakt in i glasskivan! 

Pyttepyttesmå plastflaskor med schampo eller hudkräm - känns omodernt - tycker jag. 

Det som var bra då? 

Frukosten var underbar! 

Inget kolossalt överdåd, men allt vi önskade oss. Jättegod äggröra med knaperstekt bacon .., prinskorv, köttbullar (för den som så önskar), ett suveränt grövre bröd .., naturell yoghurt (fanns med bär också) och olika sorters müsli. Färsk frukt. Olika ostar .., och pålägg. Himla gott kaffe.

Vänlig och serviceminded personal! 

Reser man med hund, ja, då är man tacksam om det finns grönområden i närheten och bättre än där vid Vättern, kan jag inte tänka mig! 

Kostnaden för Harry var 200 kr/natt, det dubbla på lite finare hotell i Jönköping. 

Ungefär så var det.

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Där har jag bott också. Enkelt men helt ok - och billigt. Minns inte frukosten … Vi hade fönster, men om det gick att öppna vet jag inte. På Vox hotell i Jönköping hade jag ett rum utan fönster, precis bakom receptionen. Speglar på flera väggar, så det kändes inte instängt ändå.

Turtlan sa...

Jag brukar som oftast svara om man får ett frågeformulär via mail efter man bott på ett hotell. Tänker att alltid kan jag bidra med något. Min vanligaste kommentar är att det vore bra ha någon hylla eller liknande ställa necessärer på. Antar att nästan alla gäster har någon form av necessär med sig. Ofta bor man två på ett rum. Det kan vara ett jättebra badrum men ingenstans ställa necessärerna på. Ja i så fall ihopträngt på handfatet eller på golvet.
Ja ingen kris och panik men kan sakna en bra hylla.

Ja tycker också det är bra läsa recensioner. Hänger inte upp mig på om någon eller kanske några skrivit dåligt. Det kan stå för dom. Går mer efter något slags genomsnitt.

Så jag gör som du :-)

Elisabet. sa...

Bloggblad: jag kan säga att något fler boende där blir det inte. När jag - väl hemkommen - läst alla recensioner, ser jag ju att såååå många klagat på värmen och att den inte gått att sänka!

Elisabet. sa...

Turtlan: precis! Och en liten hylla för hårschampo/tvål, hade varit perfekt, i duschen, alltså. Liksom krokar att hänga upp nattlinnet eller handduken på i badrummet. Få galgar i garderoben. Ett avlångt skohorn hade varit toppen!
Allt detta är ju enkla lösningar och inte dyrbara heller, men betyder mycket.

Anonym sa...

Ja exakt. Den där lilla hyllan i duschen saknar jag också som oftast. Undrar hur man tänker? Detta med skohorn är intressant att du skriver. Vi brukar ju boka hotell inom Clarionkedjan och de har alltid så otroligt korta skohorn. Man får vara gymnast närapå för att lyckas. Hur tänkte de här tänker jag varje gång. Poängen med ett skohorn är ju att man har svårt få på en sko eller har skor som behöver skohorn. Ska nog börja nämna det också. Blir väldigt många långa skohorn de får köpa in :-) // Turtlan