måndag 27 februari 2023

 Ny vecka ....

En helt oförbrukad måndag. 

Jag eldar i vedpannan då hela huset känns utkylt efter nattens minusgrader. 

Lägger in det ena vedträet efter det andra .., kör ut värmen i såväl elementen som i vattentanken. 

Harry, Sigge och fåglarna får mat. 

Tittar på morgon-tv, där två av deltagarna från "Hotell Romantik" berättar om sina upplevelser, eller egentligen är det mest mannen - Lasse - som berättar. 

Han säger att det är sååå underbart att nu ha blivit kändis och stoppad på stan och kvinnan som låter som om hon är född och uppvuxen i Norrbotten och heter Merja, får inte säga så mycket. Några små inpass bara. Det är som vanligt: män tar plats. Och Lasse är som en liten pojke som fått beröm - detta skrivs inte för att göra narr av honom - han är ju verkligen så lycklig .., tänk, att bli så bekräftad!

Jag har sett några spridda avsnitt av serien, men blev ofta närapå generad - jag vet inte varför - och igår skulle alltsammans knytas samman och vi skulle få veta hur det hela hade avlöpt. Nu kanske någon inte vill veta slutet, så jag skriver inget annat än att inget blev som jag förväntat mig.

Jo, en sak till .., jag tänkte - när programmet var tillända - att kvinnor är så mycket starkare än män. Modigare också.

Så har en ny SR-podd sett dagens ljus, nämligen Dagens Ekos variant med samma namn. Programledare är Lena Nordlund och Robin Olin. Avsnitten tycks bli omkring 20 minuter korta (eller långa) och i programförklaringen står följande att läsa: "Podden Dagens Eko tar upp en stor nyhet varje vardagsmorgon. Med Robin Olin, Lena Nordlund och Sveriges Radios skarpaste journalister."

Den tänker jag lyssna till idag, men först biblioteket i Slöinge.

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag klarar inte dejtingprogram. Tycker det är pinsamt när paren ska "ägna sig åt romantik" och man vet att de är omringade av kameramän och ljudtekniker. Har sett delar av "Bonde söker fru" och jag lider med de medverkande som ofta själva verkar tycka att det är jobbigt.

Elisabet. sa...

Gunnel: så blir det för mig med .., kameran följer dem in i hotellsängen och vem skulle agera naturligt där med kameramän och veta att kanske miljoner människor sedan ska sitta hemma i sina soffor och granska hur man är/beter sig .. nej, jag kan knappt tänka mig något värre!

Babsan sa...

Jag klarar inte av att se dessa programLikaså lek program typ Bäst i test roligast har de medverkande.Men frågesprt eller Mästarnas mästare och Superstars gillar jag men glömmer ofta bort att titta🤭

Bloggblad sa...

Jag tyckte att det var roligt - inte bara trådsmala, släta kroppar som det oftast är i tv. Men håller med om att det var lite väl närgånget ibland.
Framför allt undrade jag varför toalettdörren stod öppet i varje rum vid varje intervju.

Håller helt med om att kvinnor är lite säkrare - trots att männen tar mer plats. Jag såg inte intervjun i morse, men vet hur det oftast är. Om kvinnor tar mer plats pratas det om det i negativ ton...

Elisabet. sa...

Babsan: vi kunde nog titta tillsammans, tror jag. ÄLSKAR Mästarnas mästare och På Spåret och inte lekprogrammen heller, men där är man nog i minoritet.

Elisabet. sa...

Bloggblad: haha .., tänk, det där med toalettdörren tänkte jag aldrig på. Kan det ha varit för att släppa in mer ljus i hotellrummen?