onsdag 1 mars 2023

    Första mars ...

Så här såg det ut nu på morgonen. 

Vi hade då gått rakt ner mot havet .., vinklat in i hästhagen, över lilla bäcken där Nelly trillade i och så gick vi ner mot vattnet igen. 

Natten hade varit kylig .., det frasade i gräset, men vilka färger där var! En enda människa såg jag .., en ung kvinna som gick till synes djupt försjunken i sin mobil. Ute på skäret stod en man och fiskade. 

Hade som vanligt mejl från min syster i Australien nu på morgonen. Så här skriver hon: 

"Idag är det ju första höstdagen och det känns det nästan som. Mulet och 24C , så det blev den kortare rundan med Beau i morse, ja, jag skulle till frissan och klippa mig. Nu är det gjort - jag går var 5:e vecka - och därefter veckohandlade jag, gick till apoteket och till posten. Blev så glad när jag på bokskylten på BigW upptäckte att Jojo Moyes kommit med en ny bok som heter "Someone Elses Shoes", så den köpte jag. Har du inte läst hennes böcker, så har du verkligen missat något." 

Som synes finns den gammaldags posten kvar i Australien, i alla fall i delstaten South Australia. 

För övrigt har dagen sett ut som dom flesta andra dagar, frånsett att solen flödat sååå generöst!

Ska strax ta Harry och gå ner mot havet, men svänger av mot söder och husen som ligger närmast ängen. Där, på en jättestor tomt, brukar jag upptäcka den allra första sädesärlan och det brukar ske någon av de sista dagarna i februari. mars! Men stackars lilla ärla om den missat att här är så råkallt om nätterna!  Pv hämtar Edvin och kommer inte hem förrän vid sex, halv sju.

Uppdaterat: nej, nej, nej .., det är i mars som den brukar komma, sädesärlan!

4 kommentarer:

Gunnel sa...

När man ser bilden känner man verkligen frasandet i gräset. Här är det inget som frasar när man går, bara försiktiga fotsteg i den eviga halkan. Tycker att denna vinter varit jobbig ur halksynpunkt, eller också är det bara jag som blivit extra försiktig.

Elisabet. sa...

Gunnel: det kanske är både-och? Ju äldre jag blir (och med tre handledsfrakturer), desto mer försiktigt går jag. Å andra sidan var det första brottet orsakat av en liten plastbit på butiksgolvet som jag halkade på, det var på Ica i Ystad.

Anonym sa...

Jag gillar också Jojo Moyes. ellem

Elisabet. sa...

ellem: ska köra till biblioteket i Harplinge och låna mig något alster av henne. Du har ju - vad jag vet - gott omdöme, så det blir intressant att se vad det är.