fredag 3 mars 2023

      Pling i mobilen och lite annat ...(nutidsquizet, t.ex)

Så ringer pv, i skrivande stund sittandes på skidåkarbussen från Ljungby. 

Det har varit onödigt spännande dagar, då han väntat med att köpa Vasaloppsbiljett och så visade vid det sig att det, just i år, var fler spekulanter än säljare. Jo, jo, så kan det gå om man är smålänning med allt vad det innebär. Nåväl, nu var det en lättad pensionatsvärd som hörde av sig .., biljetten fixad och säljare var en kvinna i trakten av Piteå, vilket han tyckte lät tryggt och säkert. Bilden här under visar hur det ser ut i bussen .., om ni aldrig har skådat något sådant. "Du kan väl ta några bilder och skicka!" bad jag honom.

Själv njuter jag av en - visserligen dimmig fredagmorgon - men ändå, det känns mildare ute än igår. Får jag nu bara bukt med den tinnitus som tydligen slagit rot i vänster öra och närapå driver en till vansinne (det är som hörde jag ett enormt suuuussande långt i bakgrunden), så ska det nog blir bra. 

Eld brinner i kaminen, Sigge ligger en bit ifrån mig i soffan .., fåglarna har fått mat, ja, allt är sig likt. 

Lyssnade igårkväll till ett intressant avsnitt av Vetenskapsradion Forskarliv, som den här gången handlade om den ökade frekvensen av skilsmässor bland äldre och med "äldre" avses då 60 plus och uppåt. Själv var jag fyrtionio år när jag lämnade den äktenskapliga skutan och vi hade  då varit tillsammans sedan jag var femton. Här en länk till programmet, om någon är intresserad. Rubriken är: "Ellen lämnade äktenskapet med två Ikeakassar."

Bilden visar utsikten när man inte går Johanssonrundan som i en cirkel, utan går rakt norrut i hästhagen - uppför-uppför - och liksom genar. Då ser det ut så här. 

Veckans nutidsquiz i DN var knepigt - det värsta jag vet är årtal/antal att gissa på -! 8/9 rätt för min del. Pv har nog annat att tänka på.  (Nej, det hade han inte .., han hade likadant resultat.) Fel på turismfrågan! Filmfråga nr 7 var en ren gissning.

8 kommentarer:

Tony sa...

Det där med tinnitus är jobbigt. Jag fick det 1999 av att en komradio i bussen tjöt till i höger öra. De hade tjutit 100-tals gånger förr men denna eftermiddag gick det inte längre. Men många som sa att tinnitusen bara blir värre med åren så blev det inte så. Jag skyddade mig dagligen med öronproppar och undvek höga ljud. Efter ca 10 år blev det faktiskt bättre och nu störs jag inte av den. Jag är inte heller lika ljuskänslig längre. Men jag skyddar mig fortfarande vid höga ljudnivåer. Jag tror att mitt inte kom bara av komradion utan lika mycket från stela nack och axelmuskler. När jag slutade köra buss blev det successivt bättre med tinnitusen.

Elisabet. sa...

Tony: jag har haft det här tidigare, men det brukar ge sig rätt snart. Hoppas verkligen att det gör det nu med .., för fy, så irriterande det är. Jag blåser ut och blåser ut, men det hjälper inte. Tack som berättade. Tio år är en lång tid ,-)).

Gunnel sa...

6 ynka rätt av 9. Fel på Afrikaland, lodjur och turism. Den äkte hade alla rätt och skryter ohejdat om hur lätta frågorna var.

Anonym sa...

Gunnel: jaså, han tar sig ton nu, den äkta maken! 😉 Nåja, du får gratulera honom! hälsar Elisabet.

Båthuspernilla sa...

Håller med din tanke om nackmusklernas inverkan på tinnitusen. Har både tinnitus och whiplashskadad nacke och när jag misskött nacken så att den börjar göra ont och musklerna krampar då blir tinnitusen på den sidan där muskelkrampen sitter etter värre än på den andra.

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: låter inte alls otroligt, även om jag inte tror mig ha några besvär med nacken. Hör min egen röst i örat, liksom dubbelt. Tur att jag är ensam hemma och inte behöver prata med nån (ja, förutom Harry och Sigge).

mossfolk sa...

Ja jag får väl vara glad att nutidstestet inte var ett viktigt prov. Fem rätt… jag har varken haft på teven eller radion och knappt läst nyheter den senaste veckan.
Kommer starkt en annan gång ;)

Rexxie sa...

FAst om du hör din egen röst i örat så är det nog snarare en vaxpropp än tinnitus... ;-)