söndag 26 februari 2023

       Söndag ....


Bilden är från flera år tillbaka och visar järnspisen i det hus i Steninge där friherrinnan växte upp. Vem behöver en skotork, när skorna kan värmas i spisluckan? 

Söndag, ja. 
Pv tar ett längre pass på rullskidor - 26 kilometer - och sedan får vi besök av Tommy och Karin som hämtar Lykke. Vi sitter i vardagsrummet och tittar på skidåkning .., äter semlor från Solhaga och får höra om den goda maten på hotellet i Varberg. Karin - som är allt det jag inte är - stickar på en tröja i mohairgarn. 
Lykke är lite orolig .., kanske rädd att inte få följa med matte och husse hem? 

Och svenska skidtjejer tar återigen VM-guld och jag undrar hur många unga töser i vårt land som nu vill satsa på skidåkning .., tänk, vilka fina föredömen dom har!  


En annan bild: detta var dom frisyrer som Nordkoreas store ledare anvisat landets kvinnor att använda sig av. Året var 2013 och männen hade endast tio frisyrer att välja mellan. Hel-lugg var uppenbarligen  inte tillåtet. 

För övrigt? 
I  skrivande stund rättar pv prov i naturkunskap och har - som tidigare meddelats - gått in i Vasaloppsbubblan. 
I fem dagar ska jag - när han givit sig av till Dalarna - kampera med Harry och Sigge, men det är lugnt. Någon av dagarna tänker jag ta med mig Sonja och äta på Kvarnlyckans äldreboende.
När husets herre väl återvänt till landet Halland, då väntar segelbåtsbubblan och konsert-i-kyrkan-bubblan. (I den sistnämnda har han för övrigt befunnit sig ovanligt länge).
Det går liksom för runt.

Lyssnade till försvarsminister Pål Jonson (jo, med ett s) i morse - det var i Lördagsintervjun -. Av alla ministrar i den här regeringen, är han den minister som jag har störst förtroende för. (För övriga: inte så mycket). Mindre roligt är det för den nye Centerledaren Muharrem Demirok, jag undrar jag hur länge han får vara kvar på sin post. Lågt förtroende bland väljarna - vilket väl heller inte är underligt när man är ny och tämligen okänd som partiledare - men ändå.
Det händer att jag saknar jag Ann Linde som utrikesminister.

8 kommentarer:

Åke sa...

Exakt en sådan där vedspis satte jag in i min sommarstuga när jag byggde den 1990. Runt 96 uppdaterade jag till en modernare med större ugn och rymligare ved inkast när jag byggde ut och flyttade permanent hit. Men jag tror det var mer massa i den gamla.

Turtlan sa...

Pål är ju värmlänning… ja det vet du kanske.
Men för min egen del så saknar jag mer eller mindre de flesta av de tidigare ministrarna.
Nuvarande regeringens så kallade stödparti skrämmer mig mycket. Det står jag starkt för.

Ärligt talat så har jag dålig koll på nuvarande ministrarnas namn. Skulle inte klara mångas namn.
Saknar centerns Annie. Hon stod upp för mycket.

Hälsa PV. Här kommer också någon gå in i båtbubblan snart. Just nu är det film och fotobubblan.

Hur de är de kära männen ❤️

Elisabet. sa...

Åke: det vore drömmen att ha en sån här i huset. Det fanns förstås från början - huset är gammalt - men tänk, så praktiskt om man blir utan elektricitet! För att inte tala om hur härlig värme den sprider.

Elisabet. sa...

Turtlan: nej, jag saknar inte alla, men jag tyckte verkligen att Ann Linde var bra. Pål tycker jag om för att han är så tydlig. Rak. Låter som om han vet vad han pratar om. SD:arna noll. En socialdemokrat som jag verkligen tycker om är Aida Hadžialić, finansborgarråd i Sthlm. Jag tror att hon kommer att bli partiledare någon gång i framtiden.

Bloggblad sa...

Det var ju många frisyrer! Titta på svenska unga tjejer: mittbena och långt hår som hänger fritt - med eller utan hollywoodlockar.
Kortklippta är ytterst sällsynta.

Elisabet. sa...

Bloggblad: och min pappa hade varit nöjd! Vi var tre döttrar och han tyckte att lugg var ett otyg ,-). Det är väl därför jag har såväl lugg som inte-kort-hår.

Anonym sa...

Jag har tänkt på att så många idrottstjejer har långt hår. Tänker att det skulle vara väldigt obehagligt med en hästsvans som daska bakom husundersökning när man springer t ex. Dessutom jobbigt med hårtvätt o tork när de tränar och duschar ofta. ellem

Anonym sa...

ellem: Ja, det har jag också tänkt, men dom flätar det ju ofta. / Elisabet