torsdag 9 mars 2023

 Bevingat besök och lite till ...


Promenaden. 

Först ner mot parkeringen, sen norrut in i hästhagen .., sitta på en mossig sten och bara njuta och Harry intill. 

Han sitter nära-nära och puttar lite med sin högra framtass på min arm. Aha. Han vill bli gosad med. Så då gör jag just det en liten stund 

Därefter går vi rakt ned mot havet, vinklar norrut - havet på vår vänstra sida - och så tar vi höger och då kommer man till stigen som löper uppför åsen. 

Den är kämpigare än man tror, särskilt när det är halt och när snön  har frusit. 

När vi når toppen, då brukar vi slå oss ned på en slags berghäll och så sitter vi där och tittar ut mot havet och världen, den som ligger rakt framför oss. Men inte idag. Nu bara fortsätter vi .., förbi grinden som smäller när den dunsar igen .., förbi Johanssons stora hus där elgrindarna nu stått öppna hur ofta som helst .., vidare förbi Stora Hus där pv brukade ha privatundervisning i matematik .., där är hästhagar på vår högra sida .., och sist av allt har vi Stora Stensjö (det gamla "godset") med ännu fler hästhagar och på lagårdstaket (numera till hälften täckt av solceller) sitter ett stooort sällskap kajor och tjattrar. 

Nu är det nära .., bara över lilla bäcken och där är Ecke och Britts infart och så är vi hemma. 

Hängde ni med? 

Efteråt, slår jag mig ned i solstolen (den som man steglöst kan tippa bakåt) och Harry lägger sig på gräsmattan - den lilla plätt som tinat upp - samtidigt som jag lyssnar till Kinapodden. Programledare är Axel Kronholm. Vilken röst han har! 

Småfåglar flyger ideligen fram och tillbaka och pickar i sig frön. Jag räknar till tre rödhakar, några talgoxar, blåmesar (somliga är sååå små!) .., nötväckor förstås och där är koltrastar som alltid ska ha företräde, särskilt herrarna, vilket irriterar mig. 

En liten tita - osäkert om det är en tall, - eller entita - hälsar också på. 

Och högt uppe i en björk nere vid vägen, ja, där sitter två kråkor och höjer sina röster. Ett ständigt kra-kra:ande är det och aldrig tidigare har jag sett eller hört så många kråkor som den senaste tiden. 


Pv har ringt. Han berättade att rektorn på den skola där han vikarierat i flera månader, gull-ber och vill ha honom tillbaka. 

Eller: eleverna vill! 

(En liten handskriven lapp ligger på hans skrivbord. Där står att han är den bäste ma/no-läraren dom haft och "du har ett hjärta av guld". En liten molekyl har även ritats dit.)

Aj, aj. Kommer han någonsin i livet att kunna säga nej och att han faktiskt vill bli pensionär på heltid. 

Jag tvivlar. 

När jag för tretton år sedan meddelade chefen i Ystad att jag ville säga upp mig, erbjöds jag dubbel lön i tre månader, bara jag stannade kvar under sommarmånaderna. "Tack, men nej tack" , svarade jag. Återstår att se hur det går med husets herre. 

4 kommentarer:

Christel sa...

Ja inte är det enkelt alltid att avsluta ett arbetsliv.
Hade jag inte fått en ny rektor som boss hade jag glatt stannat kvar. Men se den rektorn kunde jag vara utan så jag stack : )

Bert Bodin sa...

Kul att känna sig omtyckt och behövd.

Och tänk att ni äntligen fått lite vinter. Så ljust och vackert. Eller hur? Typiskt också att snön kommer när sportloven är över.

Elisabet. sa...

Christel: nej, det är just det! Men å andra sidan var jag så dödens less på dåliga arbetstider och knepigt att få ledigt, nej, jag ville verkligen byta liv. (Men gärna med samma inkomst som tidigare, haha).

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag förstår ju hur underbart det måste vara och hur smickrad man blir också. Men se nu säger han att han ska tacka nej.