söndag 5 mars 2023

Olikheter ...

Igår, när jag besökte affären i Haverdal, blev det väldigt mycket prat om de nu så höga priserna på bland annat frukt och grönt. 
Tomater, gurka, blomkål, paprikor, potatis, morötter, äpplen, sallad, ja, det är enklare att säga vad som INTE ökat i pris! 

Dock .., är såväl frukt, - som grönsaksdiskar välfyllda och fina.  Det är dom uppenbarligen  i n t e  i många brittiska butiker! 

En av orsakerna lär vara att en stor del av grönsakerna odlas i växthus och nu, med skyhöga priser på uppvärmningen av dessa växthus, har många lagt ned produktionen och få har förhandlat med odlare i andra länder och så blev det så här. 

Så olika kan det vara.

5 kommentarer:

Åke sa...

Det är så tråkigt att det blivit så här med dessa priser. Här hemma har det satts igång med paprika, tomater och chili i fönstren fulla. Växthuset väntar eller står på tur att de ska åkas ut till i närmare maj.

Bloggblad sa...

Jag hörde på tv att de pratade om att många varor höjs ”av bara farten” att de liksom får halka med uppåt och ge bättre vinst åt affärerna. Det har jag (som inte kan mycket om siffror och business) redan funderat över. Det blir att sätta igång med mer hemodling så fort det bara går.

Turtlan sa...

Ja man kan undra ibland över prishöjningarna. Speciellt på tomater. Gissar att svinnet kan öka i affärerna när folk köper färre även om de troligen beställer hem mindre också.

Sen förundras man ibland över vad folk handlar. Häromdagen i affären var det en äldre dam före mig i kassakön. Hon köpte 7-8 st stora Ramlösaflaskor. Ja det kanske finns sina skäl men köpa vatten när vi har bra vatten i kranen.
Sen att läsk har förhållandevis lågt literpris jämfört med tex mjölk. Sen alla energidrycker. Bortkastade pengar.


Ja du har ju jobbat i kassan så jag gissar att du tänkt många gånger på vad folk köper….

Bert Bodin sa...

Jag läste också om de där tomma grönsaksdiskarna i England. Och förvånades, med tanke på hur det ser ut här i norr. Brist - näe, inte ett dugg. Men priserna har förstås ökat.

Elisabet. sa...

Åke, Turtlan, Bloggblad och Bert Bodin: ja, jag begriper inte hur det kan öka något så vanvettigt? Jo, om skördarna slår fel, då förstår jag det, men ändå.
Och så dålig framförhållning av handlare i Storbritannien.
Pv har ju tänkt sig att vi ska segla längre i sommar än tidigare .., kanske t.om Göta Kanal, och då faller ju detta med att satsa på växthuset eller
pallkragar, för nån måste ju ta hand om det hela. Jag förstår inte riktigt hur det ska gå ihop.