söndag 23 april 2023

Efteråt ...


Ja, efter den här fullmatade veckan då jag varit så sprängfylld av energi, blir det till sist tvärstopp. Tvärstoppet - eller i alla fall inbromsningen - inträffade vid sextiden hos friherrinnan och A-M, då vi njutit av grillad entrecôte med bakad potatis, alternativt vitlöksdoftande potatisgratäng, lägg därtill god sallad och till dessert en blåbärspannacotta. Ett slags knytkalas.

Gott vin också. (När vi kom bjöds det på lite champagne i vackra glas). Och trivsamt var det, förstås.

Vi satt i solen och det var hysteriskt varmt, fram till dess att solen skymdes av en del av taket och då blev det i stället kyligt, så A-M tog på sig jackan och tackade för sig och det dukades av och pv hjälpte till att flytta två bord och sen åkte vi hemåt. 

Däckade på soffan Ektorp, hade sprängvärk i höger långfinger (alltid detta långfinger!!), pv masserade en stund och när klockan var lite över åtta, tog jag två Alvedon och gick till sängs. Lyssnade till ett avsnitt av Sveriges Radios "Familjehemligheten" - eller bara till en del av avsnittet - sen var det godnatt. (Tog resten nu på morgonen. Oj, alla dessa hemligheter .., mammor som aldrig berättat för något av barnen vem den riktiga pappan var, osv).

Vaknade vid fyratiden - pigg som en mört - förstås. Hade haft fönstret på vid gavel hela natten .., och vilken orkester av fågelsång det var där ute! Harry intill mig. Nu är det förmiddag, klockan är nio och pv har kört till Glommen för att måla det sista på båten. SVT visar Älgvandringen .., undrar om dom har lagt ut ett kadaver för att locka fram andra djur än renar och älgar ..,. (mer spännande tv ...?). Har sett såväl järv som räv nu på morgonen, plus ett sällskap kråkor. Min syster i Skåne älskar det här programmet.

Och här utanför faller just nu ett stilla duggregn.

9 kommentarer:

mossfolk sa...

Här får regnet allt vänta lite, vi har drivor av eklöv som ska samlas ihop.
Det är så härligt med fågelsången nu på våren!
Hoppas att fingret är bättre idag!

Gunnel sa...

Lite rofyllt med långsam-TV och älgvandringen. Naturprogrammet har blivit populärare än vad någon kunde tro.

Kristina sa...

Hoppas att fingret lämnar dig ifred nu. Varför bråkar det? Artros? Hos mig är det framförallt höger tumme som krånglar emellanåt. Ha en skön söndag!

Anonym sa...

Jag har sytt en liten ”tuta” av fårskinn som jag trär på mitt stundtals värkande ”fuck you-finger” som en elev trodde att det hette. Värmen hjälper.
Bloggblad

mossfolk sa...

Bloggblad; Jag hade för ett par veckor sedan, på förekommen anledning, en genomgång om vad fingrarna heter. Förvånansvärt många hade ingen aning och såg uppriktigt förvånade ut när jag berättade om långfingret. De visste ju att det heter ”fulfingret”…

Elisabet. sa...

Bloggblad: å, så smart! Jag brukar stå med handen i så hett vatten som jag bara mäktar med .., det hjälper också, men bara en kort stund. Och ja, det är värkknölar på ömse sidor av fingret och det är varmt och rött. Alltid, nästan. Ska nog skaffa mig en sån där liten "tuta". Tack för tipset!

Elisabet. sa...

Gunnel: när jag är i Bunkeflo hos fyraåringen och jag vill att vi ska läsa en bok tillsammans, då liksom drar han på sidorna så där som man gör när man förflyttar sidor på laptop eller mobilen. Då är det skönt med tv där inget händer, tycker hans farmor ,-). (Som också scrollar en hel del).

Elisabet. sa...

Kristina: ja, det är artros. Likadant med båda mina stortår. Jag förundras mest över att det kan göra så ont längst ut i en fingerled.

Elisabet. sa...

Mossfolk: Egentligen är det ganska skönt med en regnig dag. Och det är ENORMT torrt i markerna .., jag såg en traktor köra ute på en åker och det dammade nåt så hemskt där han drog fram.