onsdag 26 april 2023

När det flyter på ....

Låg kvar i sängen och lyssnade till P1 nu på morgonen. 

Tänkte att det är helt obegripligt hur skickliga programledarna är .., det ena inslaget efter det andra följde och allt var intressant (och delvis skrämmande) och inte ett enda "hack" .., allt verkligen bara flöt på, likt en liten bäck på väg mot havet. 

Annat krånglar. Kärnkraftsreaktorer som stannar .., liksom pendeltågstrafik och SVT:s morgonprogram och kanske mycket annat. Igår fick den ryske ambassadören information om att fem av ambassadens anställda ska utvisas ur landet. Kanske har det något samband ...? Hmmm.

Ja, det är i alla fall vad jag tror.

Bilden: April. Vitsippetid. 

Just nu i Nyhetsmorgon sitter Pernilla Wahlgren och  berättar om sitt nya hus i New England-stil och arkitekten Thomas Sandell (delvis uppvuxen i Skellefteå) är med och förklarar han också. Ibland när man satt i kassan, kände man genast igen människor som "norrlänningar" - på själva utseendet -. Inte så att dom var bekanta, men det var något visst, helt omöjligt att förklara hur. 

Denne Thomas Sandell .., han är en sån som jag omedelbart skulle förknippa med hemifrån-män.

Här en länk till något intressant som har med dels honom - men mest med arkitektur - att göra.

(Om ni tittar på filmen, så just i början visar han hur det ser ut inuti hans "sjöhus" och där upptäcker jag att filten som ligger på sängen, det är ju en likadan filt - med som trianglar i mönstret - som den jag köpte på loppis, men med annan färgställning. Min är grönaktig. )

Väl bekomme!

9 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Tack för länken Elisabet.

Vilket behagligt program. Lugnt och skönt. . .

<3

Anonym sa...

Walkaboutsweden: Visst var det! Och så himla fint litet ”sjöhus”! / Elisabet

bettan sa...

Jag har sett filmen om Thomas Sandells sjöhus. Så fint.
Arkitektur är spännande och intressant( jaja, kanske inte all?).

Förtydligande till tidigare kommentar gällande min avoghet till att bo på hotell.
Detta är med hygien att göra. Oavsett "stjärnstatus" infinner sig alltid en vämjelse hos mig över alla textilier, kuddar, överkast, filtar, stoppade sänggavlar, mattor, lampskärmar i tyg, gardiner mm mm. Ja du hör vilket bry jag har. Byta lakan i all ära, men ta huvudkudden. Kolla hur många ofräscha hotellgäster det finns vid frukosten.
T ex alla som slänger upp sina smutsiga resväskor, ryggsäckar på sängen.
Har i hela mitt liv avskytt att sitta nära människor på bussar och tåg. Förstå min "lycka" över pandemirestriktionerna. Njuter av avstånd i köer osv.
De som läser här har förmodligen redan ställt diagnos, "bacillskräck å det grövsta".
Men...detta tillstånd hindrar mig inte i vardagen, vilket är ett tungt kriterium för att kunna ställa diagnos, bara så ni vet!! 😉
(Kuriosa, på sjuksköterskeutbildningen hade jag full pott på tentorna i ämnet mikrobiologi & hygien 😁)

Med allt detta skrivet är det en evig tur jag älskar dagsutflykter, mitt hem och att jag bor i Skåne, dvs nära till utlandet.

bettan sa...

tyvärr blivit en del fel i texten, stör mig men orkar inte ändra och rätta.

Elisabet. sa...

bettan: Det var egentligen det jag tänkte på (apropå kontroll) - men inte i form av bacillskräck - utan mer att inte ha koll på vem som varit där tidigare och hur pass renliga dessa människor varit. Jag har öht aldrig tänkt på det viset, förrän nu i Gdansk, då heltäckningsmattan var såå anskrämlig och det var en stor fläck på en del av mattan ,- säkert hade dom försökt tvätta rent - men min tanke var att någon kräkts där tidigare. Påtalade det för han som var chef, att allt var jättebra, men mattorna ..., dessa borde dom ta bort!
Jaså, hade du fel i texten? Det tänkte jag aldrig på. Och jag har ännu inte fått legitimation som språkpolis ,-)

bettan sa...

Tacksam över att du inte tvångsmässigt måste kommentera alla språkliga fel i en kommentar. Visst är det viktigt med språk och hur det används, men för mig blir det bara drygt och "o-charmigt".

Gunnel sa...

Min karl blev igenkänd i London. Det var en svensk man som direkt såg att han var Lulebo. Inte så konstigt kanske han hade Luleå hockeys emblem på tröjan.

Kristina* sa...

Tack för tipset om länken! Mycket sevärd.

Elisabet. sa...

Kristina: så glad jag blir! Väl bekomme!