tisdag 25 april 2023

Om man inte vill vara utomhus ...

.... kan man ju alltid öva sig på USA:s förenta stater och var dessa ligger. 

När jag kämpade med Afrikas länder, började jag från vänster till höger och uppifrån. 

Idag tog jag från höger till vänster ..., uppifrån också. 

Vad är det som gör jag att jag inte startar längst ner? Är det för att vi läser böcker uppifrån och ner?

Nu har jag i alla fall lite koll. 

Försöker dessutom klämma in varje delstats huvudstad .., nej, jag tar nog delstaterna för sig. 


Och hu, vilka brister i ens allmänbildning som uppenbarar sig.

4 kommentarer:

bettan sa...

Jag älskar att studera och kolla kartor. Så roligt att läsa om din förkovringsiver. Nu lär jag mig inte precis utantill men det är en bra känsla att ha lite koll.
Jag har kartor över en del större huvudstäder och jag kan förlora mig i timtal med att sitta och ta in det ena och så det andra.
Ett sätt för mig att resa. Jag avskyr att t ex bo på hotell.

Jag passar på att skryta lite om att jag är hyfsat bra på huvudstäder. En gång i tiden kunde jag rabbla upp (ganska)många, med mina mått mätt.
Just nu följer jag ett "flyg-konto" på Ig som filmar piloter vid start och landning. Intressant som bara den. Får se många inflygningar, och starter till/från diverse flygplatser.
Kul att det även finns många kvinnliga piloter.

Gunnel sa...

Jag har kämpat med USA:s stater och deras huvudstäder. Bara för att det är kul och inte för att lära mig utantill, utan bara för att ha lite koll.

Elisabet. sa...

bettan: Ja, det är hur intressant som helst! Och så mycket vid-sidan-om man får ta del av! Och jag kommer förstås inte att kunna allt utantill, men jag har i alla fall koll på någorlunda var de olika staterna ligger. Sen kan man ju gå in på google maps och spankulera omkring i den stad som man finner intressant.
Aha .., du tycker inte om att bo på hotell? Kan det vara för att du vill ha full kontroll på där du lägger dig och vilar?

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, men det är ju det bästa! Ska skriva ut delstatskartan och på så sätt se om jag har fått någon kläm på de olika staterna och jag ska vara generös när jag rättar ,-).