söndag 21 maj 2023

Världens bästa Sonja har födelsedag .. men inte idag!


Nej, i morgon uppnår hon den aktningsvärda åldern av nittio år. 

Hurra, hurra, hurra  för dig Sonja! 

Jag vet inte många som är så GENUINT snäll och omtänksam, som denna Sonja. Och vilken mormor! Tänk, att långt upp i åttioårsåldern var hon mellan varven dagmamma åt sin dotters tvillingpojkar, vilka nu är nio år fyllda. 

Sonja har arbetat som distriktssköterska ..., hon är inte den som tar plats .., kanske tog Gösta (lika underbar han) den platsen, men inte i negativ bemärkelse. 

Sonja är som navet i släkten numera. Idag blev vi bjudna på lunch på Tylöhus och det var hennes två barn Mats och Maria (fina Ann finns inte mera, det är hon som är på bilden längst uppe till vänster .., hon har randig tröja) med barnen Martin (med flickvän Hannah från Växjö, rar och fin och lite rödhårig, ska göra tjejklassikern i år) och Marias söner Alfred och Elliot, samt Mats, Marias och även pv:s kusin Olof med barnen Sara och Simon. Och så pv och jag själv. Alltsammans så trevligt!

Att komma in en ny släkt när man är femtiofem år, är inte alldeles enkelt, men det har gått hur bra som helst. Tänk, vad det betyder mycket .., den biten.Tidigare ikväll upptäckte jag min före detta svåger Connys dotter Martina på instagram och jag skrev och undrade hur hon hade det numera. Jo, hon hade sagt upp sig som förskollärare och susat iväg till San Francisco och arbetade nu - och stortrivdes - som au pair hos en rar familj. Hon berättade då att hon hade ett särskilt konto för USA-delen. 

Jag frågade om det kontot var för enbart de allra närmaste - vilket jag såklart hade förstått - men o m  så inte var fallet, så vågade jag i alla fall fråga om det gick att följa henne. Fick följande svar: "Det är klart du får Elisabet, du tillhör  ju också vänner/familjen, så det är självklart!"  

Hur mycket betyder inte det? Svar: hur mycket som helst!

Nu kom jag på avvägar som vanligt .., det var Sonjas födelsedag det gällde, men också detta med att komma in i en ny släkt.


Här en bild från den eländiga pandemitiden, då, när vi hälsade på Sonja som då hade hamnat på ett korttidsboende efter en höftoperation. 

Det var knappt att vi hörde vad vi sade och inte fick man krama om varandra heller .., ja, det kändes som om man besökte ett fängelse. Nåja, tanken var ju god.

Och här i Skallkroken, året var 2019, med en av tvillingpojkarna - Alfred eller Elliot -. Nu, när dom är äldre, ser jag skillnad på dem, men det var värre förr. Jo, Alfred är det nog.

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Tylöhus. Det var ju där vi var på ”konferens” nyss. Hann du se något av all konsten på hotellet?
Fick höll ju till i konferensdelen. Åt vår lunch i någon slags sutterängnivå men det fanns en restaurangdel ovanför där vi åt. Kanske där ni var idag?

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Turtlan: ja, vi satt i stora restaurangen, sen fanns det ännu en lite vid sidan om. Jättegod mat, men salladsbuffén var under all kritik .., såååå lite i skålarna, så där så man vågade knappt ta någonting det fylldes inte alls på i den takt det görs på andra ställen.Och klockan var alltså bara 12.00.
Underbart god fisk, någon slags tunn, tunn köttskiva, falafel, morotskuber (glaserade). Kvinnan som tog emot gästerna hade nog inte sin bästa dag. Inte ETT enda leende såg vi på hela tiden. Tacksam att jag inte arbetar där.