fredag 26 maj 2023

Dagens fönster, förvandling .., veckans nutidsquiz och lite till ...

 

Fönstret finns här hos oss och hackspetten också. Igår fick fröhållaren besök av herr eller fru Kråka .., och hen ställde till det så att hållaren tippade överstyr, men detta ska åtgärdas idag.

Dessutom ska fönstret - äntligen - putsas, på såväl ut, - som insida.

Förvandlingen? Jo, det gäller experten som igårmorse fick någon slags hjärnsläpp hos SVT, men senare på kvällen var briljant! Så totalt underbart!

Läser hos SVT att det är stor brist på deltidsbrandmän i sommar. Det finns mycket här i världen man kan känna oro för .., - skogsbränder - är för mig är rena fasan. 

Eller bränder, rent allmänt. I veckan utbröt brand på Moostorps gård (i närheten av Slöinge) och en ladugård, samt en stycknings - och charkanläggning förstördes och ett 30-tal kor brann inne. Så hemskt!

 

 

Bilden t.h. Utdrag ur sms-prat med pv.

Nutidskrysset? Det gick - till min förvåning - bra.Visste med en gång att när  j a g  har fel på årtal, då klarar pv det (han har sånt fantastiskt minne när det gäller dylikt) och  jag skickade ett sms och fick svar en stund senare.

Jodå. Han hade gissat på två av frågorna, men det spelar ju ingen roll .., det blev ändå rätt. Själv hade jag fel på frågan om Världen. (Min fråga till honom skulle förstås vara: Vilka frågor gissade du på?)

Ordquizet gick sämre för mig. 7 rätt av 10. Veckans quiz ansågs LÄTT. Och det är det ju när man kan orden. Pinsamt av mig.

Nu är morgonens bestyr avklarade .., nu ska jag ut och titta till luktärteplantorna vilka hamnade i jorden igårkväll. Eller i rabatten. 

Sigge har inte visat sig på morgonen, Harry sover djupt, så där som han så ofta gör numera. 

Solen strålar .., och olika nyhetinslag fladdrar förbi hos SVT. Det är flyglarm över Kiev .., President Erdogan ser ut som den suraste mannen på jordklotet och kan i alla fall inte anklagas för att försöka charma in sig hos den turkiska befolkningen .., och Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjin ser i ett tv-klipp ut som den allra värsta av män - så fullständigt rasande -, ja, frågan är om han inte puttar ner herr Erdogan till andraplatsen. 

Den platsen får han för övrigt dela med Alexandr Lukasjenko, presidenten i Belarus. Tänk om man hade vuxit upp i Kopys i Vitryssland i stället för i Malå, då hade jag kanske varit klasskamrat med denne lismande herr Lukasjenko, ty vi är jämngamla. I klass 7 A i Malå hette pojkarna inte Alexandr, utan Dan, Johnny, Bosse, Mats, Martin, Rolf, Gunnar, Torbjörn, Stig och andra namn som ytterst få gossebarn heter numera.

 Och sist av allt får jag tips om en bra dansk kriminalserie - "Dna" - vilken lär finnas på SVT Play. Tack för det!

9 kommentarer:

Rexxie sa...

8 av 10 på nutid, fel på ostronet och årtalet.
9 av 12 fick jag på ord. Men vad gjorde du för test där det bara var 10 ord??
9 av 12 på varumärkesquizzet.

Nu kanske jag ska återgå till att jobba lite... :-)

Anonym sa...

Rexxie: tittade igen, nej då är det något helt annat! Andra ord och 12 frågor. Nu blev det 11 av 12. Fel på ”syda” ( helt obekant för mig, har ALDRIG hört det ordet. /Elisabet

Anonym sa...

Rexxie: 8 av 12 på varumärkestestet. / Elisabet

Gunnel sa...

7 av 10 på nutidskrysset. Fel på ostron, årtal och sport
9 av 12 på orddelen. Inte riktigt nöjd med resultatet.

Babsan sa...

9 rätt fel på ostronen

Turtlan sa...

9 av 10. Wow!
Men vad var det jag missade på… minnet är kort.

Anonym sa...

Gunnel, Babsan och Turtlan: Så roligt att ni är med och ostronen vållade tydligen bryderi hos många, Där gissade jag och hade tur att det var rätt!/ Elisabet

bettan sa...

Underbart inlägg.
DNA är mycket bra. Jag har sett de två första avsnitten i säsong 2. Väntar ivrigt på nästa släpp.

Elisabet. sa...

Bettan: Du fixar den alltså? Nej, jag klarar det inte. Pv däremot kommer nog att se rubbet. /Elisabet