söndag 20 augusti 2023

 Ack Värmeland du sköna och lite annat ....

Vilka härliga dagar vi har haft i landet Värmland! Kom fram till campingen - belägen en knapp mil utanför Karlstad - på fredagkväll.

Det var en liten stuga  jag bokat, men helt okej. 

Där fanns en dubbelsäng, ett fällbord från Ikea (genialiskt!), två stolar, ett badrum med bra avrinning i duschen och två hyllor att ställa tandkrämstubar och annat på, en pytteliten köksdel med spis med två plattor och så kyl och frys. 

En altan med bord och två stolar fanns också. 

Det var så generöst det hela. I vanliga fall brukar man få köpa till diskmedel, tvål etc, eller ta med sig hemifrån. Här fanns allt sånt på plats, t.om en rulle hushållspapper, hundbajspåsar, flytande tvål i badrummet, ja, det kändes som om någon hade tänkt till. 

Harry på altanen.

På väggen hängde ett långt skohorn! (Bara en sån sak!) Altanen betydde mycket. Där kunde vi sitta och titta ut över omgivningen .., på familjerna med husbilar .., på det tyska paret med två småttingar .., och vi såg människor passera lite längre bort mot stranden till. Och Harry var så duktig .., höll sig hos oss, även utan koppel. 

 

Lördagförmiddag ägnade jag mesta tiden åt att fila på talet som jag skulle hålla. Renskrev det flera gånger för hand och fick veta att minst tre av bröllopsgästerna är hörselskadade/har nedsatt hörsel, så jag fick tre kopior utskrivna från campingens reception. 

Det hela handlade om hur man kan mötas via bokstäver; alltså på en blogg. 

Och för att visa hur jag uppfattar Annica, skrev jag ned utdrag från åren som gått - kanske ni minns att vi då hade "Veckans Bästa" och här fanns  hennes bidrag, bland annat från 2012 och framåt. 

Nej det skulle inte bli något långt tal, det kanske blev sex "Det bästa", men visade så tydligt hur omtänksam, rar, vänlig,  plikttrogen, romantisk, ärlig och vänfast denna Annica är. 

Bilden här ovanför är från stranden  vid campingen. 

På fredagen hade jag - i en hantverksbutik i Sjötorp - fallit pladask för en klänning i färger som jag bums tyckte om och i halslinningen satt en liten lapp med texten "Tant Lisa"  - ja, men detta var ju som gjort för mig! 

Den köpte jag "oprovad"! Älskar färgerna och tyget.

Vid tvåtiden  körde vi så till Mariebergsskogen, en slags ljuvligheternas ljuvlighet i närheten av vattnet. MEN .., så vackert där var! Det var där, i ett gammalt baptistkapell (numera "avkristnat") som vigseln skulle ske.

Nu var vi där före övriga gäster, då vi hade Harry med  oss - de andra kom i gemensam buss -. 

Fyrtioåtta gäster inalles och vi kände två av dem, brudparet, alltså. Människor stod  i klungor och småpratade utanför kapellet .., jag kände genast igen Annicas bror och mamma (hon som har arbetat på Konsum och haft samma yrke som jag själv) och brudgummens  tvillingbror var "hovfotograf" och så skulle då allt börja.  

Om detta äventyr tänker jag berätta i morgon.

Inga kommentarer: