torsdag 24 augusti 2023

Lättnad .... 

Börjar med detta, som verkligen gjorde mig så omåttligt glad! Det är nu nästan 2 1/2 år sedan jag drabbades av covid och var så sjuk. 

Jag kan helt ärligt säga att sedan dess fungerar inte alls min kropp som tidigare. Blir fortfarande kopiöst andfådd vid minsta uppförsbacke, ibland behövs inte ens en sådan. 

 Somliga dagar kan jag gå ner till havet och till hamnen utan bekymmer .., nästa dag - noll ork -. Nåväl, detta har jag väl lärt mig att leva med och det går bra ändå. 

Men .., det som verkligen har varit svårt, är mitt förändrade luktsinne. Nej, jag har inte förlorat luktsinnet, det har förändrats helt. Helt plötsligt kan jag känna de mest underliga dofter .., från stickande typ-aceton .., till att jag tycker att pv luktar illa. Det är ju hemskt. 

Och jag har sagt till honom att "men du kan ju inte åka till skolan och lukta så här .., tänk, om någon elev klagar eller någon arbetskamrat!" 

Ni kan ju tänka er hur roligt det har varit för honom. För mig är det helt verkligt. Det händer att jag liksom nosar på honom .., och tänker att han kanske inte har duschat, men vet ju att ingen människa som jag känner är mer renlig, än just den mannen. 

Igår - av en händelse - letade jag på nätet efter detta med förändrat luktsinne. Höll på att ramla baklänges när jag läste det inringade! Nu kan jag kanske släppa det hela .., jag inser ju att det är i min hjärna det har blivit något vajsing. 



Dahlior har aldrig funnits i våra (eller mina) rabatter, aldrig någonsin, men nog är dessa blommor helt underbart vackra!

Vilket naturens underverk!

Den här madamen växte i pv:s kusin Marias rabatt, tillsammans med stora sjok av höstanemoner! 

Rensade i vår rabatt närmast ytterdörren, fyllde på med jord och rafsade bort humle som tar sig in överallt och snurrar in andra växter. 

Ormbunkarna som är så fina på våren, börjar nu tappa styrfarten, precis som daggkåpan. Men pv:s Ingrid Bergman-ros har nya knoppar och kanske kan han få njuta av utslagna rosor till sin födelsedag den 1:a september. 

Sist av allt idag blev det ett besök i Skallkroken. Pv hade glömt sin dosett i båten och jag var sugen på ett bad. Det blev ett bad - för oss båda - men vattnet var grumligt och var inte alls lika fint som igår. Duschade med hjälp av den vattenslang som finns på bryggan - iskallt vatten - men det gick bra.

3 kommentarer:

Gunnel sa...

Vilken obehaglig följdverkan av covid. Du är tydligen inte ensam och det är ju alltid en tröst. Hoppas att det rättar till sig med tiden.

Elisabet. sa...

Gunnel: Ja, det kändes sååå bra! Även om jag nu upplever samma sak som tidigare, så får jag tänka att det är hos mig det ligger. Hoppas verkligen att det ger med sig. /Elisabet

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.