fredag 25 augusti 2023

Denna dagen ett liv ... 

 

Eller hur var det nu ...?

Det är en fredag i slutet av augusti och det känns som om sommaren har lagt in en spurt så här på slutet, nästan så man inte hinner med. 

Det blev en annorlunda sommar.

Inte på många år har segelbåten fått vila så ofta som den här sommaren, men å andra sidan har vi haft massor med besök och det har regnat och varit oväder, ja, allt går inte som man har tänkt sig. 

Hopefully kommer det en ny sommar. Nya planer. Nya sjökort.

Och idag ..? Pv agerar byggmästare i Harplinge, tillsammans med sin kusin Mats (hjälper Mats lillasyster Maria med huset) och jag tar Harry på lillrundan. Tar mig knappt hem. Vilar ut i trädgårdsstolen. 

Cyklar sedan ner till stranden och havet. Längtar efter ett bad.

Halvvägs framme möter jag Ecke, Britt och Britts rara systerdotter Marie. Hon är på sedvanligt sommarbesök och jag vet att det betyder så mycket för Britt som är moster.  Ecke tycks glad och uppåt, omgiven av dessa kvinnor som han tycker så mycket om och har känt så länge.

 Och så stranden. Räknar till 60-talet kanadagäss vilka simmar på såväl norra som södra sidan om skäret. 

Från lilla ön längre ut, hörs fiskmåsarnas skrik. Fortfarande syns en och annan sädesärla. Igår såg jag svalorna.

Ute till havs kör en liten motorbåt. 

Alldeles ensam är jag och jag ligger på rygg i vattnet och flyter .., och det är som om kraften återvänder och allt lägger sig till ro. 

Vattnet är ljummet. Mjukt och lent. Tala om att man är OMSLUTEN. Inga maneter.

Sol i väster, men mörka moln i öster. 

Cyklar hemåt. Duschar. Ger Harry mat. Fortsätter läsandet av P-O Enquists bok "Ett annat liv". Harry ligger intill mig. Gör middag till mig själv, men det blir inte gott - nåja - jag blir mätt. 

Får sms från min systerdotter i Skåne. Deras hund Samba är sjuk och har fått dropp. Det är deras fjärde dalmantiner och jag vågar knappt tänka tanken om hon är inne på sluttampen, ty Samba är som ett andra barn för min äldsta syster, hon som om en vecka fyller 82 år.

1 kommentar:

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.