tisdag 22 augusti 2023

Prat och prat ....

Det är vad det blir i trädgården hos Ecke och Britt. Grannen Birgitta är också där. Och Harry. Han brukar få en korvbit av Ecke när vi är på besök och har bråttom nerför kilimanjarobacken, nästan så att han galopperar och blir ung på nytt .., men se, idag blev det ingen korv. 

Då lägger han sig i skuggan under äppelträdet och bryr sig inte så värst om värdparet. 

 Det blir prat om allt och inget. Om Biden, Trump, USA:s delstater (Ecke har bott en tid i USA)  .., om nyheterna om hur våra svenska partier står sig - eller inte står sig - och jag berättar att Martin Melin fått överta platsen efter Carl B Hamilton (L). 

Och så kämpar vi för att få ordning på Eckes mobil, där Siri gått i strejk och svarar med text, men inte ljud och det hjälper ju föga den som är blind. Det ordnar sig. 

Britt bjuder på"Gullans mjuka kaka" och jag får veta att Gullan en gång bodde i det gula huset med sin familj - alltså där vi själva bor -. Den innehåller äpplen och i en liten vit skål finns creme fraiche, det är gott till kakan, säger Britt. 

Bilden av sländan tog jag 2013 i augusti.

 

Efteråt cyklar jag ner till havet och badar l ä n g e. 

Ett gäng kanadagäss håller till en bit ifrån där man badar .., och där är en man med en rufsig tax och och mannen kommer upp från vattnet när jag går i. Ännu har havet inte riktigt samma färg som innan stormen .., det är mer humusfärgat. Lite trist är det allt. 

Och som jag saknar min gröna linneklänning. Den föll i bitar till slut.

3 kommentarer:

Kristina sa...

Så synd på klänningen - en så'n läcker färg!

Elisabet. sa...

Kristina: jag fullkomligt älskade den och nötte helt enkelt ut den! Elisabet

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.