onsdag 23 augusti 2023

Dagens fönster ...


Mest hela tiden från Karlstad satt jag och halvsov i bilen. 

Trött och förkyld. 

Men när vi passerade Överlida råkade jag vara vaken och hoppade nästan till! 

Bad pv att vända om och jag älskar att han gör det utan besvär och så klev jag ur och tog några bilder. 

Bensinstationen heter "Hos Rolf".  










Och så här ser det ut på gården. Är det inte härligt, så säg? Vi hade en Gulfmack hemma i Malå, den stod på gaveln av Brännströms Järn & Sportaffär som låg längs Storgatan. Ägaren till butiken var Mauritz Brännström, en gång Vasaloppsvinnare och pappas bästa vän. Mauritz fru Gunborg arbetade också i butiken och där inne doftade det läder (från alla hundkoppel som hängde på rad) och på väggen satt ett uppstoppat älghuvud; alltså med hår och allt. 

Tre pallar med galonsitsar stod framför disken och där - på eftermiddagarna - satt jaktintresserade män i samhället och pratade om den där stora, granna älgen som kanske gick dem förbi. Det hände mer än en gång att mamma bad mig cykla till affären för att påminna pappa Ivar om att middagen stod och väntade på bordet.

Bilden blev rörig med bänkarna i bakgrunden, men jag tycker ändå om den. 

Och jag tänkte att i alla fall den övre, borde vara nånting för Walkaboutsweden och hennes inte alls vanlige man. I Överlida finns alltså denna mack. Och ellem: visst var det så att vi passerade Kristinehamn (jag satt och googlad på staden när vi fastnade i en evighetslång kö, på grund av en bilolycka), men vi körde aldrig in i själva staden.

Tycker så mycket om skylten, som påminner mig om en annan skylt. 


Den här, fångad av sonen Anders.

5 kommentarer:

En vanlig man sa...

Jodå den är noterad och fotad för några år sedan. Detta är en så kallad nostalgimack och en är fin blickfångare där i samhället.

Elisabet. sa...

En vanlig man: Ja, se det kan jag tänka mig, att den föll herrn i smaken ,-). Själv tycker jag nog bäst om skylten.

bettan sa...

Trots grav råttfobi berör hamstern Rolfs gravplats mitt inre.

Elisabet. sa...

bettan: Men marsvin är ju rent av söta! Och jag håller med dig .., jag blev också så berörd och tydligen sonen också, som tog bilden.

Elisabet. sa...

bettan igen: jaha, ser nu att det var en hamster ,-)