tisdag 1 augusti 2023

Åker hemåt ....

... men först till affären för att handla fläskytterfilé, kycklinglårfilé, samt kycklingklubbor. Allt är på extrapris och allt är sådant vi brukar tillaga och tycka om. Coop har dessutom Arla Herrgårdsost på extrapris ("extrapris ..."?) för 99:-/kilot. Två ostar får följa med i kassen. 

(För någon tid sedan köpte jag Norrlandsost ovanligt billigt, men aldrig mera! Den gick bra att hyvla ett tag, därefter blev den som gummi.)

Sen hemåt. 

Lyssnar till presskonferensen angående vårt lands säkerhet och känner mig så modfälld. Vilket elände vi har hamnat i. Och den ryske presidenten gnuggar förmodligen händerna av glädje och Erdogan sitter väl med benen i kors och tänker att bättre än så här blir det troligen inte. 

Så många människor som just nu hatar vårt land och vad det står för.

Halvvägs hemma börjar det regna.


7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Norrlandsost - vad är det. Aldrig hört talas om.

Elisabet. sa...

Bert: Det hade inte jag heller. Det stod bara Norrlandsost på förpackningen. / Elisabet

Babsan sa...

Norrmejerier gör den finns b la på Willys här nere.Inte så god

Elisabet. sa...

Babsan: Håller med. Smakade ingenting! /Elisabet

Anonym sa...

Norrlandsost är WB som inte klarar kvalitetskraven. Istället för kompostfyllning säljs den billigt, men beroende på när den plockades ut från produktionen kan den smaka från en bättre prästost till oskiljaktig från en Wästerbotten. Ofta är det konsistensbekymmer (läs: svårhyvlad) men jag köper ofta flera bitar som jag river och stoppar i frysen. Går den bra att hyvla hamnar den på smörgås/ Kjell

Elisabet. sa...

Kjell: men tusen tack som förklarade! Den vi köpte (det är nog den andra) hörde såklart då till "konsistensbekymmer-varianten". Nu är jag sambo med en smålänning som kämpar och hyvlar och har sig, medan jag helt sonika köpte en ny vanlig ost ,-).
Tack som förklarade! Arbetar du i Burträsk?

Anonym sa...

Nej, men född och uppväxt där och lokalpatriot, särskilt som utflyttad till Piteå:) /Kjell