onsdag 2 augusti 2023

Haverdal tur och retur ...

Medan pv rastar Harry, kör jag till affären. Det är onsdag idag - alltså kommer varubilen med stor leverans - och överallt mellan hyllgångarna ser jag ungdomar fronta och göra fint. Kanske har bilen redan kommit? 

Emma står i kassan. Hon har inte många veckor kvar i butiken, nej, hon ska läsa psykologi, sociologi och tredje terminen kriminologi - i huvudsak på distans -. Bra gjort att bryta sig loss .., hur trivsamt arbetet i butik än kan vara. 

Köper Malwina jordgubbar, kattmat och bröd. Tänker att jag måste komma igång att baka eget bröd, t.om pv har tappat styrfarten vad beträffar bak.

Och så hemåt. 

Passerar och möter morgonpigga joggare .., och där är två kvinnor som promenerar i rask takt och med svängande armar .., lycramän med små rumpor kommer susande i vådlig hastighet och som vanligt finns det män (oftast män) som inte använder sig av gång/cykelbanan, nej, ute på själva kustvägen ska det cyklas och där finns ju knappt tillstymmelse till vägren.

På vänster sida - mot havet till - står sedan länge utblommad raps och lite längre fram ett fält med frodigt grön sockermajs.

Tittar jag till höger, är där ett stort fält med honungsfacelia och det ser nästan ut som lavendel - ja, allt det lilafärgade -! 

Kör genom Steninge. Två tyskregistrerade husbilar där det nog sovs gott, står nedanför Skepparstugan .., på parkeringen inte långt från havet. Och vid vandrarhemmet - med ny ägarkonstellation - är de full fart numera. Det är after-beach-kvällar, yoga, mängder med bord för lunch/cafégäster .., ja, det tar liksom aldrig slut. Utomhusbio har där också varit!

Och så hemma i Stensjö. På uppfarten står sommarhursgrannen med sin dotter .., dom ska idag köra till Lund och kvittera ut nyckeln till dotterns lägenhet. I fem år ska hon vara lunda-bo och plugga på universitetet. Så mycket som blev annorlunda för dem .., förlusten av en pappa/make .., ena dottern som lämnar Täby för Lund och allt vad därtill kommer. 

Tänk, idag för 51 år sedan, blev jag mamma för första gången, då kom en 3820 gram tung Maria till världen. 

Bilden uppe till höger visar när vi tillbringade de första tre månaderna hemma i Malå hos mina föräldrar. Tommy - den nyblivne fadern - gjorde sista månaderna av värnplikten och det kändes tryggt att vara där hemma .., arton år var jag och pappan två år äldre. Inte mycket till mogna föräldrar, men tänk, det har - detta till trots - gått bra för den tösen här i livet.

Orädd, självständig, arbetsvillig, snabb och omtänksam .., är egenskaper jag förknippar med henne.

Stort GRATTIS Maria!

Inga kommentarer: