lördag 5 augusti 2023

Pridevecka ....

För sju år sedan råkade vi befinna oss i Edinburgh precis när det var dags för Pride. Vi gick inte med i tåget, men kände oss så otroligt upprymda av all denna glädje. 

Till skillnad från andra pridetåg jag sett - mest på tv - var det här inte så ekivokt, faktiskt inte det minsta och jag som är rätt blyg ibland, tyckte att det var helt perfekt. 

Och jag tänkte att vilken oerhörd ynnest att ha fötts i ett land där människor av samma kön kan gifta sig med varandra - om det är vad man vill - och inte riskerar man fängelse för att man råkat förälska sig i någon av samma kön. Tänk, att detta ska vara så provocerande! Helt obegripligt är det.

Tack någon att jag råkade födas i det här landet!

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Härligt är det med pride. Jag har gått i tåget flera gånger redan i tidigt 80-tal, dådet inte hette Pride utan Frigörelseveckan.

Mindre härligt är SD, rent generellt.

Turtlan sa...

De skrämmer så oerhört. Sen låter man de där två som nyligen uttalat sig så jäkla dumt sitta kvar. Än värre.
När jag satt och tittade på bilder från Pridetåget idag tänkte jag att skulle vara kul åka och titta något år.

Ja tänk att det är så provocerande för vissa vem man gifter sig eller lever med.
Tänk att födas i ett land med dödsstraff för det.

Det gäller nu allt mer värna om rättigheterna och möjligheterna vi har här i landet.
Alla tycks inte vilja det….

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Edinburgh var första gången jag någonsin kom i närheten av ett pridetåg och det var såååå mycket glädje i det hela! Instämmer vad gäller uttalanden av SD-männen. Det är så horribelt och skamligt, så det är inte klokt!

Elisabet. sa...

Turtlan: Man undrar ju om något parti alls, kommer att våga ha med SD att göra i fortsättningen? Dom (övriga partier) blir ju "kidnappade", i alla fall om dom vill ha makt? Och makt vill ju alla politiker ha.

Att de två SD:arna skulle avgå, tror jag inte kommer att hända. J.Å är ju som försvunnen och då växer väl tuppkammen på de övriga? Bedrövligt.