onsdag 15 november 2023

Dagens fönster ...

Det var den 11:e november 2013 som pv inte höll sig på cykelbanan ("bara en liten snutt på vägen", sa han) och blev påkörd av en före detta rar och trevlig elev, ni kan ju tänka er så förskräckt den unge mannen blev! Det var dimmigt ute dessutom, så det var inte chaufförens fel och pv gjorde en luftvurpa och hamnade i diket. 

När han väl kommit upp, sade han till den arme chauffören som stod och höll om den påkörde, att "nej, nu ska jag cykla till jobbet ., åt vilket håll ligger nu Halmstad?"

Så tog han upp cykeln från diket, upptäckte att den var helt förändrad/förvriden i formen (en tid senare fick denna cykel skrotas), nej, det blev till att invänta ambulans och färd till akuten i Halmstad. Efter diverse undersökningar och en halvdag i ett undersökningsrum, konstaterades att inget var brutet .., allt hade gått bra. 

Så här såg det ut när han kom hem. 

Av bilden att döma hade jag bjudit på kaffe med morotskaka och Harry var bara två år och inte hade vi skaffat någon Ektorp hörnsoffa .., pv:s mustasch var mörk (ja, inga grå strån skymtar på huvudet), så där som vore han spanjor .., och novemberkaktusen var på gång att blomma!

Våra nya fönster hade ännu inte kommit på plats, det skulle dröja ytterligare några år ..., och på den översta bokhyllan stod då ett inramat foto av en liten Emma i gul sommarklänning. Bilden togs under ett besök i Kungsbacka där vi satt under ett fruktträd och jag berättade hitte-på-sagor och hon lyssnade så andäktigt. 

Just så var det, den där olycksaliga dagen som ändå hade kunnat sluta betydligt mer eländigt.

6 kommentarer:

Tony sa...

Undrar hur det gick för eleven. Kom han i någon typ av rättsprocess eller tog pv på sig allt ansvar.

Elisabet. sa...

Tony: Nej, nej! Det var ju en ren olyckshändelse
, vet inte ens om polisen blev inblandad? Pv tyckte så synd om honom. /Elisabet

Elisabet. sa...

Tony igen: Pv säger att jo, polisen hörde av sig till pv och frågade hur det var med honom, men det var ju helt och hållet pv:s fel, men polisen tyckte att han (pv) fått straff nog ,-)

Turtlan sa...

En sån fin bild på Harry liggandes och lite håller om PV. Ser så tryggt ut

Tony sa...

Okej.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, jag tänkte samma sak.