onsdag 15 november 2023

Spridda skurar, men inget regn ...


Högtryck gör susen! Det har man ju vetat tidigare, men det blev verkligen påtagligt just idag. Inte direkt solsken, men hög, klar luft. 

Nästan vindstilla. 

Pv cyklade till Gullbrandstorp och åkte rullskidor hem, men ack, hans klocka stannade innan han var hemma, så nu vet han inte tiden .., aj, aj, den som antecknas så noggrannt i hans block!

Han berättar om glädjen i att vara i just Gullbrandstorp där han varit så ofta (i vintras som mentor för någon klass) och där han känner till hur det fungerar. Nu ska han vara någon slags resurs och hjälpa till bland elever vilka upplever att dom behöver stöd i undervisningen.  

Själv kände jag glädje över att fiskbilen var tillbaka utanför affären .., att Lennarts fru tyckte att jag var ovanligt fin i håret (min pappas ständiga bekymmer att den yngsta alltid var så rufsig i håret och hur ofta tog han inte fatt i mig i farten och tog upp sin plastkam och försökte få styr på lockarna, helst skulle jag ha sidbena också!!) och sist, men inte minst, att jag hade ett så trivsamt handskrivet brev när jag vittjade postlådan. Tack Eva!

Så gjorde jag klart två A4-blad  - skrev för hand ned alla sändningar från Vinterstudion från och med nu till i slutet av januari. Det var alpina skidtävlingar och skidor på längden och tvären och skidskytte förstås (det bästa av allt!) alla med datum och klockslag - och plastade sedan in dem med vår lamineringsapparat. 

Dessa ska jag i morgon posta till min syster i Hörby, tillsammans med en påse Ahlgrens bilar, plus en påse Julskum - såna här skumtomtar -.  Nu har hon i alla fall koll på tiderna fram till slultet av januari, sen får jag göra nya. Och nej, hon läser inte bloggar och det är ju en evinnerlig tur, då hade det inte blivit någon överraskning.

Flera promenader med harry blev det också. Vi går nästan alltid längs havet och ofta slår jag mig ned på den (enda) bänk som finns .., eller på en större sten .., och så sitter vi där och åtminstone jag själv tittar ut över havet och världen. 

Igår såg jag ett fartyg på väg norrut, som tydligen bogserades av ett annat. 

Tänkte på oljeutsläppet i Blekinge och vilken katastrof det blev. Tänkte också om samma sak skulle hända här .., det är ju sannerligen inte en omöjlighet. 

Jag undrar hur många fartyg som passerar här, mot norr eller söder .., dagligen?

Nu ska jag avlösa pv med SvD:s dagliga korsord. 

Ajöken, sa fröken.

Inga kommentarer: