tisdag 14 november 2023

Har man inget annat för sig ....

Så kan man ju testa sina kunskaper vad gäller olika fåglar. 

Man kan också öva sig i olika fågelläten, så är man beredd när våren kommer och man hör dem sjunga, men inte är säker på vem det är.

Här en länk som jag hittade på nätet.

Själv fick jag 28 rätt av 30, så nu ska jag öva lite mera.

14 kommentarer:

Babsan sa...

Å så fiffigt tackar men får nog lva rejält bara 20 rätt 🫢ska testa maken senare

Elisabet. sa...

Babsan: jag har nu kört det här flera gånger idag, för att få in de som jag har lite svårt med - alltid sjöfåglar och rovfåglar -. Nu äntligen verkar jag kunna skilja på två av dem. Den ene har en vit kindfläck!

Babsan sa...

S hade bara 3 rätt mer än jag 😂😂😂ändå tycker jag han är duktig på fåglar

Christel sa...

När jag var liten kallade min farmor alla fåglar för chipperna.
Så för mig är alla fåglar en chipp :)

Elisabet. sa...

Babsan: Så skönt för dig! 😉 /Elisabet

Båthuspernilla sa...

Jag fick 27 av 30, vilket gladde mig som har bra koll på sjöfåglarna, som är mina grannar vid båthuset, men är dålig på småfåglar och tovfåglar.

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Båthuspernilla: Det är precis tvärtom för mig. Jag blandar nästan alltid ihop vigg med knipa, alltså när det är tester. Och dopping och skrake också.

Bert Bodin sa...

Lite blygsamt vill jag meddela: 30 rätt. ;-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Bra gjort! /Elisabet

Anonym sa...

Jag är lika blygsam som Bert med alla rätt. ellem

Elisabet. sa...

ellem: Se där! Heja er! /Elisabet

Båthuspernilla sa...

Även om det bara är ett sommarställe så har jag tillbringat varje sommar vid vattnet och intresserat sett sjöfåglarna och lärt mig deras egenheter. Knipan som är så skygg att den lämnar sina ungar när vi kommer med båten, oavsett hur försiktigt och tyst vi kör med elsnurran. Ljudet från vingarna när de flyger.

Viggen som får sina ungar senare än de flesta andra. Det var en upplevelse den sommar när en gräsandsfamilj utökats med en viggunge. Det var ett nöje att ligga på bryggan och titta på medan gräsandsungarna betade från ytan och bonussyskonet simmade längs botten i tångskogen.

Jag saknar de stora ejderflockarna och deras kockande på sommarmorgnarna. Numera blir jag glad om jag ser mer än 7 ejdrar samtidigt.

Storskraken som har stora kullar, uppåt 16 ungar är inte ovanligt, jagar tillsammans i familjen. De simmar i bredd med huvudena under ytan och för småfisken in i en vik där buffen sen är uppdukad.

Ett antal somrar hade jag en knölsvan som kom när jag visslade och åt ur min hand. Det var en hane och när ungarna kläckts kom han förbi med hela familjen och visade upp dem. Jag döpte de vuxna fåglarna till Lennart och Naomi.

Jag skulle kunna fortsätta vidare, men ska inte uppta för mycket utrymme här.

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: Den här kommentaren får bli ett inlägg. Bums. Underbart!