söndag 12 november 2023

Men  n u vet jag, det här om fåglarna!

Ja, alltså det  jag skrev om i ett tidigare inlägg idag; detta vad som händer med oljeskadade sjöfåglar och vart dom tar vägen när dom väl är rengjorda. Letade på nätet efter någon att fråga och kom till den här sidan. Mejlade till någon vänlig själ och den vänlige själen visade sig heta Magnus och svarade så här:  

"Hej Elisabet.

Fåglarna som är på flytt söderut släpps på andra sidan Skåne. Så även med eventuellt flyttande norrut, dessa släpps utmed Ostkusten typ Kalmar. Samtliga fåglar frisläpps för att inte återvända till det oljeskadade kustområdet.

Med vänlig hälsning Magnus."

//Har jag  sagt att jag  ä l s k a r  människor som svarar snabbt!

3 kommentarer:

Babsan sa...

Jag ÄLSKAR också sådana människor.Är själv snabb att svara både nör jag jobbade och även som pensionär

Elisabet. sa...

Babsan: Ja, det betyder så mycket! Och jag blev såå glad! /Elisabet

Monet sa...

Den organisationen hade vi mycket att göra med under åren på skärgårdsön. Den häftigaste upplevelsen var när vi räddade en fastfrusen halvvuxen svan vid vår brygga - den smet iväg ut på den svaga isen igen! Jag ringde Skansen och fick tala med Jonas själv direkt. Vi lyckades få upp den på medhavd filt enligt hans instruktioner och kunde dra upp den till vår tomt och in i ett uppvärmt förråd (det är tunga fåglar!). Där matades den, bl a med ljummen coca-cola (!) och pysslades om under flera dygn till Katastrofhjälpen kom ut med sin bil och tog över. Den bodde sedan hos dem till våren och man ringde ofta och berättade hur vår Hilma(efter Hilma af Klint som ofta målade symboliska svanar) mådde och utvecklades tills hon ”sjösattes”. De tog också hand om en vingskadad havsörn och ett övergivet rådjurskid - fantastisk organisation med frivilliga eldsjälar!