fredag 8 december 2023

Fredag, men inte den trettonde ...


Lugn morgon. Frukost för mig själv. Har redan kvällen innan  - dvs, igårkväll - förberett allt som vanligt, återstår att tända ljus och elda i kaminen. 

Därefter blir det promenad med harry och nere vid parkeringen möter jag INTE Tre Vise Män, men väl två ..., och det blir lite surr. 

Harry känner igen dem och lullar fram och låter sig gullas med. 

Igår var det Stig som kom promenerandes; han är väl i mitten av de åttio, men ser betydligt yngre ut och bor på andra sidan kustvägen. Innan pensionen arbetade han som elektriker.

Stig har stegräknare och tävlar mot sina barn, han har haft minst en hjärtinfarkt, men kämpar på. 

Vid husen närmast havet möter jag två äldre-äldre kvinnor,  den ena går med stavar, den andra bär reflexväst. Långt innan vi möts hör jag deras prat .., dom kommer gående nerför en backe och jag hör skratt och tänker att det låter så trivsamt.

Mera småprat. "Badar du fortfarande ...?" frågar en av dem. 

Det är nog sju, åtta år sedan - om inte mera - sedan friherrinnan och jag själv hamnade i Hallandsposten, det var då ett reportage om kallbad och detta tar liksom aldrig slut .., många tror att vi ännu badar veckovis! 

En av kvinnorna säger att hon tycker om att vinterbada, men har vissa kriterier som ska uppfyllas: Det ska vara soligt och vindstilla och det är minsann inte ofta en hallänning har sådan tur, säger hon leende.

Nu, någon timme senare, vankas skidskytte från Österrike. Intill mig ligger Sigge och en bit bort Harry. Jag undrar hur många gånger vi som har katt draaaaar längs svansen på våra katter .., så där nerifrån och upp? Alltid när Sigge kommer nära mig i soffan, blir det först svans-gos och därefter vilar han ut med kinden mot min vänstra hand.

2 kommentarer:

en vanlig man sa...

Ett härligt vardagsreportage som du är så bra på.

Elisabet. sa...

en vanlig man: Tack för ditt långa inlägg som jag läste innan jag lämnade sängen. Så mycket man inte har en aning om .., detta vad ens medmänniskor kan möta i sin vardag! Tack också för vänliga ord.