fredag 9 februari 2024

Kväller ...

En alldeles vanlig dag. DN:s korsord som handlade om amerikansk fotboll .., nutidsquizen .,. läser dödsannonser - två handlar om manliga överläkare - den tredje om en kvinna som på det lilla fotografiet ler så glatt mot den som tog bilden. 

Och Marcus Wandt har kommit åter från rymdäventyret och president Putin har blivit intervjuad av Tucker Carlson och presidenten säger att nej, oh  nej, inte har Ryssland några tankar på att invadera Polen eller Lettland. Kaxiga Estland nämner han inte, inte Litauen heller. 

President Biden verkar väl måttligt alert, det ska sägas. Kan någon människa förklara varför han alltid och i alla sammanhang kisar nånting så omåttligt ...? 

Gläder mig åt det lilla ekollonet som jag råkade se när fåglarna fick mat. Det påminner om en födsel, just i slutet, vid utdrivningsskedet. Gläds även åt att hundarna nu är såna vänner. När pv passerade gästrummet, ja, då upptäckte han Harry och Steven på sängen och Charlie på golvet i sin bädd. Beundrar gästhundarna .., sååå lugna och fina! Beundrar även pv som ibland tar ut dem alla tre på en gång och går på kilometerlång promenad då dom kan springa fritt.

Gläds åt att duvorna återvänt. Inte många, som tidigare, men två, tre stycken. Saknar alla blåmesar ., nu är det nästan enbart talgoxar och koltrastar på besök. 

Bestämmer mig för att försöka se filmen "Perfect days" av tyske regissören Wim Wenders. Det kanske inte blir så lätt, ty den visas på Folkets Bio och någon sådan finns inte i Halmstad, men kanske kan vi se den i Malmö när vi om tio dagar ska vara barnbarnsvakt i Bunkeflo. 

För övrigt intet nytt.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Apropå Biden; nog är det väl ett underbetyg åt det där landet att man bland 330 miljoner invånare, inte kan skaka fram lite mer kvalificerade ledare än Biden och Trump.

IG blir betyget.

Monet sa...

Jag tror inte att Biden kisar. Han har helt enkelt så smala ögon. Eller också har han något problem med sina ögon - han bär ju påfallande ofta solglasögon. Vilket i och för sig var och varannan människa gör nu förtiden - ett obegripligt fenomen!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Ja, det förvånar mig också, men han kanske har egenskaper som jag inte känner till? Men hela hans väsen, hur han går och uppträder för övrigt, tycker jag påminner antingen om början till demens, eller parkinsons sjukdom. Vi hade en bekant som började dutt-gå på samma sätt och jag var nästan övertygad om att han började bli dement. Så var det inte. Det var just Parkinsons sjukdom i sin linda.

Elisabet. sa...

Monet: Jag menade det inte hånfullt, om Bidens kisande ögon, mer att det är något fel på dem, det har jag tänkt länge, men det kanske bara är en gissning. De som bär solglasögon kanske tycker att det är behagligt? Eller snyggt. Eller både-och. Jag har aldrig såna, inte ens ute till havs, medan pv har mycket svårare att vara utan. Även när vi kör bil.