onsdag 7 februari 2024

Plötsligt är vi fem sex i huset ...

Igårkväll kom Den Äldsta med sina fyrbeningar och till vår förvåning löste det sig geschwindt när Sigge nu på morgonen upptäckte att den gule - Steven - gömde sig under köksbordet vid åsynen av en katt. 

Tänk .., att djur läser av varandra så perfekt! I och med att Steven genast vek undan, kände sig Sigge trygg och låg sedan på soffan och  s o v, trots att båda hundarna (inklusive Harry) befann sig bara någon meter ifrån honom! 

Underbart! 

Nu har dottern givit sig av; det blev bara en enda övernattning, ty i morgon är det studiedag/heldag på sjukhuset och därefter väntar tre nattpass på raken. På fredag nästa vecka hämtar hon dem igen. 

Hög och klar luft idag. Skidskytte-VM drar igång i eftermiddag och jag har kanske inga större förhoppningar, men ändå, roligt att titta på i alla fall. Ringer till min äldsta syster varje dag just innan sändningarna börjar, så hon inte glömmer bort det hela och hon blir så glad, så glad. Att känna att man har en Uppgift .., om än så pyttig som att påminna om tv-sändningar som man vet att någon älskar att titta på .., det betyder mycket det. 

Igår, när jag handlade i affären, frågade den alltid så sympatiske Stefan i delikatessen, om jag saknar jobbet? Inte arbetet i sig kanske, men att finnas med i ett sammanhang .., att känna att man fyller en funktion. Och jag saknar kunderna. Vilken lycka att åka till affären nästan varje dag .., det är - tro det eller ej - som att doppa sig i ett hav av glädje.

En bild från promenadstråket vid Hammarbyhamnen, får göra hundarna sällskap. Bilden togs av Den Halvlånge - dvs Ulf - och jag förstår att han och hustrun gärna åker dit, det ÄR trivsamt att ha vatten i närheten när man är ute på vift. 

Minns så väl hur jag trivdes på båten Gustaf af Klint, den som nog inte finns längre? Jo, faktiskt .., den finns! Ett tvåbäddsrum (läs: trång hytt, med gemensam toalett lite längre bort i en korridor) går på 680 kronor/natt, och frukostbuffén - som åtminstone då jag bodde där - var jättefin, kostar 125:- för vuxna. (Börjar serveras senare i vår när det blir fler turister). 


Här finns en länk om någon är intresserad. Jag är det definitivt, men inte förrän i höst, kanske. 

Då gick en båt inte långt därifrån, som tog en till bl.a. Sthlms Stadshus och då var man ju i princip mitt i smeten, men jag minns att det då pågick planer på att lägga ned den linjen.

Bilden här t.v. visar den härliga kvinnan som var på väg med pendelbåten till Stadhuskajen. 

Där vimlade det av människor klädda i tidstypisk utstyrsel .., senare skulle dom cykla iväg någonstans, så även den här tjusiga damen, hon som så beredvilligt ställde upp för att låta sig fotograferas.(Att jag vågade!)

Så fina dom var!


Jo, evenemanget hette "Bike in tweed 2018".

Klicka gärna på länken och "dra upp  den". Tänk sedan efter när ni senast såg sååå många glada människor på samma bild! 


2 kommentarer:

Gunnel sa...

Ser att damen med benen har strumpor med söm. Vilken pina med denna söm som alltid skulle vara rak. Hoppas att det modet inte kommer tillbaka.

Elisabet. sa...

Gunnel: Minns att mamma hade såna bekymmer .., man skulle kolla åt henne om sömmen satt rätt ,-)