lördag 10 februari 2024

Lördag ... 

Och den lilla rödhaken  - så fint illustrerad av Anna Handell - får bli till en slags överskrift. Rödhakar har vi här i det närmaste året runt, men mer eller mindre synliga. En eller två brukar trippa omkring på marken under grannens stickiga häck och det händer att dom vågar sig fram och norpar frön som jag slängt ut, eller som helt enkelt ratats av mer nogräknade besökare. Hur rödhakens spindeltunna ben inte går av stup i ett, det förstår jag bara inte!

Bilden från tidigare idag, vid 11-tiden. Vi delade upp hundarna ., jag tar Harry - och pv de båda besökarna - och den här gången gick vi hemifrån vid olika tider och från var sitt håll, men det visste inte jag  .., och blev såå förvånad när vi möttes uppe på krönet av åsen. 

Det är helt ofattbart hur lättsamt det är med tre hundar, i stället för en, men aldrig att jag ville ha tre så här stora krabater! 

Och det är såklart INTE enklare att gå med två eller tre hundar, än med en enda, men för övrigt.

Nelly var ju helt perfekt i storlek!

Väl hemma igen läser jag DN. På sidan med minnesord handlar det idag om sex män och en kvinna och det är alltid intressant att se vilka yrken den som inte längre är livet hade. 

Idag är det .., en lärare i svenska, tillika doktor i litteraturhistoria (det var kvinnan), en chef på Ericson, en journalist som jag känner igen från SVT, en pianist från Södra Sandby i Skåne, en skådespelare/regissör/kurator/statstjänsteman, en professor emeritus (bilden visar en glatt leende man , från Umeå tydligen), samt sist av allt en journalist som arbetat på Sveriges Radio. 

Varför ser jag så sällan minnesord över renhållningsarbetare, kokerskor eller sjukvårdsbiträden?

Läser vidare. Stannar upp vid  bokrecensioner och tänker att jag ska försöka köpa en barnbok som heter "Vill du va min ponny?" av Ebba Forslind och Hanna Klinthage (illustrationer). 

Den är på rim och jag älskar rimsagor, typ "Hattstugan" som mamma (aldrig pappa, inte en endaste gång!) läste för mig hur många gånger som helst och jag läser den med exakt samma betoning som hon hade! 

För övrigt? Jo, klockan 16.15 i Kunskapskanalen, då tänker jag titta på "Tågresa genom osmanska riket". 18:35 är det "Studio 65", samma kanal och i SVT 1 blir det "Shetland" kl 21.30.

Melodifestivalen tittar vi nog inte på.

Inga kommentarer: