söndag 4 februari 2024

Söndagkväll ....


Tittar på lokala nyheter från Halland där en äldre herre är nyhetsuppläsare. 

Det tycks vara en "glad skit" , som min mamma skulle ha uttryckt det. 

Kände mig glad efteråt. 

Tillfreds också efter promenaden med Harry. Vi gick förbi den stora ladan (undre bilden)  och med hästarna på vår högra sida .., svängde vänster rakt ner mot havet, men halvvägs till grinden tog vi av till vänster över en sån här A-stege och så rakt ner mot parkeringen.

Genom att välja den rutten, slapp vi motvinden och den var kraftig. 

Det är brantare än man kan tro och fårstigen är smal och lerig, men man kan ju gå vid sidan om också. Ska bli ljuvligt när marken torkat upp, men det lär nog dröja.

Kom hem .., tittade på dokumentären om Gunde Svan  och känner mig aningen hurven inombords. Ja, ja. 


Uppe på platån finns en liten, liten sjö och det vita huset kallas för "Tullhuset" och det var väl tull det handlade om, då, när det bröts och skeppades sten härifrån.

Vår, sommar och höst vimlar det av får och lamm här i reservatet, men ännu i ett par månader är det tomt i hagarna. 












Så här såg det ut vid ladan. Bakom min rygg stod en häst i en enbarmligt lerig hage. Harry stretade emot när jag skulle gå intill el-stängslet för att försäkra mig om att vattentunnan (hästarnas) var fylld. Jodå. Till brädden. Skönt.

Ikväll blir det Mästarnas Mästare och vi har noll koll på vilka dom tävlande är. Jo, nu vet vi. Anja Pärson och Joel Lundqvist är två av dem.

5 kommentarer:

annannan sa...

En så fin tröskel och port! Vilket hantverk!

Gunnel sa...

Blev så imponerad av äventyrstjejen. Först vann hon jägarvilan, sen visade man hennes ensamresa till Sydpolen. som tog en dryg månad. Fantastiskt, men samtidigt undrar jag vem som filmar henne. Då kan hon ju inte vara alldeles ensam.

Elisabet. sa...

annannan:Idag när jag gick förbi, så stannade jag till och försökte se hur långt in stenarna går .., vilket jobb det måste ha varit att ha fått alla dessa block på plats! Och jag instämmer: sååå vackert!

Elisabet. sa...

Gunnel: Jo, men tror att hon filmade sig själv, alltså ställde kameran bakom sig .., skidade lite och hämtade den; alltså på stativ? Men jag hade samma tanke. Kanske man skulle kunna fråga henne hur det gick till?

Elisabet. sa...

Gunnel: "Till Sydpolen utan hjälp eller sällskap", står det här.
https://sverigesradio.se/artikel/6473764
/Elisabet