tisdag 6 februari 2024

Tisdag .. ingen älgko på vägen.


En lugn dag. Lite Junior-VM på längdskidor .., besök i affären, handlade underbart god salami till friherrinnan (på beställning, med tomatkrydda i .., hette den Linderöds salami kanske, jo, säger friherrinnan och oj, så många skivor det blev på 1 ynka hekto!) .., ja, lite sånt. 

Varannan tisdag är det hämtning av Edvin på förskolan, så det är vad pv har gjort. Plus att han passar på och handlar det viktigaste när han ändå är i Flygstaden och sist av allt ska han montera Edvins nyinförskaffade våningssäng, oj, så spännande för 5-åringen!

Själv tittar jag på reprisen av Antikrundan från Linköping .., ska strax sätta in en fläskpannkaka i ugnen - enligt önskemål från Den Äldsta som ikväll kommer ner med hundarna, som blir här för en dryg veckas tillvaro i landet Halland. 

I morgon vänder hon åter till Uppland .., ja, besvärsrädd är hon i alla fall inte. Studiedag väntar på Karolinska Sjukhuset och flera nätter med nattjobb därefter. För snart tre år sedan tog hon - som var den enda vaccinerade i släkten - hand om oss när vi låg totaldäckade i covid .., nu kan vi hjälpa till efter förmåga.


Så här ser det ut idag. Ljust och fint blir det, även om det nu förmodligen kommer att regna bort. 

En sak har jag lärt mig efter trettio år i Skåne och Halland .., och det är att jag inte hetsar upp mig över plötsliga väderomslag. Bor man dessutom nära havet, ja, då vet att det kan ändras i ett huj .., från det ena till det andra!

Det är som att inget är beständigt.

Och så har Kalmar kommun utsatts för en it-attack med rysk avsändare. Tänk, vad dessa hackers ska skratta gott över oss svenskar .., så enkelt att slå ut it-system och skapa kaos!

Krig kan sannerligen föras på många olika sätt.

4 kommentarer:

Babsan sa...

Härligt att få hjälpa till med hundarna🐾❤️

Anonym sa...

Babsan: Harry blev fullständigt galen av glädje när dom kom - och dom också - så det känns bra. Nu gäller det att FÖRSÖKA få Steven att förstå att Sigge ingår i flocken. Vi hade ju Nelly i 2 år , minst, och hon lärde sig ju. ❤️ / Elisabet

WalkaboutSweden sa...

Det där med krig. . .
Jag fattar inte varför man fortfarande efter alla dessa årtusenden fortfarande håller på med "gammal" krigföring i form av mördande av "fiender" med (gamla) traditionella vapen.
Visst skulle man nästan kunna krossa ett land med hjälp av ständig hacking o.dyl. så att civilsamhället inte kunde fungera.?
Tycker att den gamla krigföringen verkar så väldigt "omodern" och barbarisk.
Osmart.

Anonym sa...

WalkaboutSweden: kanske blir det delvis så, så småningom? Man slår ut mobilnät, it-system, allt sånt, hur ska samhället då fungera? Man får fly i segelbåten. Men vart? / Elisabet