torsdag 1 januari 2009

Brev från pElle .., 1:a januari 2009.


Jag i bilen .., i mattes knä.


Igår var det nånting som kallades för Nyårsafton.

Matte och jag själv hade åkt tåg från Ystad till Laholm där vi hämtades av pensionatsvärden och sedan har vi varit på pensionatet tillsammans med mattes svägerska Elenor och den där lilla hunden som hon har och som tror att han är så märkvärdig; han heter Dino, men jag kallar honom för Lilla Sprätten.

Vi hade ganska trevligt.

Matte, Elenor och pensionatsvärden spelade kort och matte var jätteglad och vann hela tiden och då blev pensionatsvärden lite sur eller ganska mycket, men han låtsades som om det inte gjorde nånting .., han sa "det är väl roligt att du får vinna nu Elisabet ...!" men det lät minsann inte som om han tyckte det.

Hela natten låg jag och sov i en fåtölj i vardagsrummet.

Alldeles ensam.

Lille Sprätten, han ligger alltid hos sin matte .., ja, han vågar nog inte sova själv tror jag.

Idag blev det en faslig fart på pensionatet.

Allt plockades ihop .., det packades i väskor och alla sprang hit och dit och jag började ana oråd.
Jo, det visade sig att vi skulle ut och åka bil och jag tänkte att nu ska man klämmas in i den där förfärliga kattburen, men så blev det inte .. jag fick sitta i mattes knä hela tiden, ja, ibland låg jag på golvet vid hennes fötter också.

Till slut kom vi fram till nånting som heter Alingsås.
Här ska jag vara i fem dagar och här bor den där Lille Sprätten och hans matte.

Han har morrat lite åt mig, men jag bryr mig inte .., jag bara glor lite på honom och då blir han skraj och sen tog jag hans plats i soffan och nu får han ligga på andra sidan om sin matte.

Faktiskt tycker jag att det är ganska kul att vara på holiday och jag börjar nästan känna mig som en globetrotter, fast lite saknar jag matte förstås.

Bilden av mig, den tog pensionatvärdens dotter Hilda.
Hon följde matte och pv på resan och så gav matte henne kameran och bad att hon skulle ta en bild av mig och det gjorde hon.

Matte frågade Hilda vad hon tycker är allra roligast att pyssla med och då tänkte Hilda en stund, sedan sa hon att hon tyckte om att sjunga, att laga mat och att sortera saker.

Sånt kan matte fråga människor om och jag håller på att vara så less på allt sånt, men hon bryr sig inte .., hon bara frågar vidare.

Nu ska jag kolla var Lille Sprätten är.

Hälsningar från pElle."

5 kommentarer:

qi sa...

Kära pElle!

Tur att du äntligen fick färdas på ett för katter VÄRDIGT sätt. Bilden visar med all tydlighet hur fint du skötte dig.

Du verkar ha haft en någotsånär bra sån där "nyårsafton". Du skulle bara veta vad som skedde här i Kållered. Det dundrade och blixtrade i alla de färger och jag var mycket skeptisk till allt detta. Iza, den lilla kraken sprang och gömde sig under en stol, och satt där till långt fram på morgonen. Själv drog jag mig värdigt undan i ett annat rum där man inte såg blixtarna så mycket.

Ja du pElle, det är mycket vi katter ska stå ut med...

Iza hälsar förresten.

Många hälsningar från Ella i Kållered

Anonym sa...

pElle, du verkar modig, mer modig än vad jag är.
Den där kvällen när det dundrade och blixtrade ute ville jag plötsligt titta på undersidan av soffan Eketorp en lång stund.
När det blev trist gick jag för att studera hur sängmadrassen ser ut på undersidan.
Mycket intressant vill jag lova.
Så intressant att jag ville ara där hela natten.

Jag måste säga att jag beundrar din resvana, det är något av det värsta jag vet att färdas i de där plåtskåpen med fyra hjul. Jag vägrar, om man säger så.

Hoppas du får mycket kokt fisk i landet Alingsås och fräs ifrån ordentligt ifall den lille Sprätten blir för närgången.

Hälsningar Tussekatten

Tuvstarr sa...

Hej pElle, du borde skriva oftare. Din matte skriver mycket bra, ingen fråga, men du ser sakerna från ett helt annat perspektiv. Mycket intressant vad du har att berätta.
Ha det riktigt gott och sköt om dig, Dino är säkert inte begeistrad att du tog sin plats.

missis p sa...

hej hej du lille fyrbenta vännen. Kanske kan du hälsa från denna tvåbenta varelse, mamma till kidzen stor o lillprins. Tänkte när du ändå är i Alingsås-staden, kan du inte hälsa till min farbror El Bulto Ma...Ja han e själaste största ""tonåringen"" som går i ett par skor i denna underbara stad..Vet man vem han e eller vet man inte vem han e , kan man alltid fråga efter honom i en av stadens ATG ombud för där lovar jag han är imorgon lördag då det vankas V75 o han brukar spela någånstans där en man vid namn innehar "Charlie"...haha.träffar du honom lovar jag han drar en story....ja denna man El Bulto Ma har många många sådana på lager....Han e vithårig, polisonger stora som en riktig engelsman på en engeslk pub...stor ölmage har han också, ja man kan bara älska honom.min farbror.....Ett annat tecken man kan känna honom på e att han har fått en ny höft så kanske går han lite taskigt...Men skulle du springa på honom så hälsa från din mattes kollega....hon som har den underbara energin.....
kram kram

missis p sa...

qi..hej hej.förresten för nästan 40 år sedan tog jag mina första steg just i Kållered....närmare bestämt på Ävavägen 5 e tror jag det var.....då hade mamma min uppfödning på andra små fyrbentingar.cairnterrier. lurviga små vackra varelser som jag som liten kicka gick och bar med mina små små händer kramandes runt deras stackars halsar o sa ..--mamma titta .lalla kan felv..ja då va man inte gammal. kommer också ihpg hur jag lärde mig cykla på slänten bakaom vårat radhus, det gula långa som ligger , bakom allt nybyggt, utmed motorvägen fast en bit in öndå , precis upp till en å tror jag bestämt drä var på den tiden.ja det e många år sedan jag passerade på dessa breddgrader.....men ville iallafall berätta att jag minsann har minnen därifrån.....
men nu ligger där både Ikea , Willys Galne gunnar o allt annat.ett mc donalds vet jag också ligger där, sen i Hindås minns jag också ""lampgubben" på höger sida av motorvägen ner mot lindome till....tror inte jag minns så fel....hahaha........missis p