tisdag 13 januari 2009

Kväller ...



Annika, som för ett par år sedan kommenterade här på sidan under namnet "Virriga Annie", hon är en sån härligt annorlunda människa!

Hon är som en tornado.
Ja, så där som Vormforsen om våren.

Och Annika knackar på min dörr och jag har lagat mat och vi sitter vid stora slagbordet som är överbelamrat av allt utom plats för tallrikar och jag föser kamerafodral, cd-omslag, hudkräm, en telefon, RX-limmet, keramikbyttan med pennor och allt annat .., allt föses åt sidan och så ryms vi då .., sitter mitt emot varandra och äter fiskmiddag och tar semlor till efterrätt.



Allting pratar vi om.

Om uppväxt, föräldrar, om en flock på savannen .., om böljande gräs .., om dofter .., om att för första gången möta sin far när man är tonåring .., vi pratar om hur man vill leva sitt liv .., om kollektiv och om vänskap .., om allergi och om rökning .., om att bli mamma .., om skilsmässor och om kärlek och om vad som är väsentligt.

I ungefär fyra timmar blir hon här.

Hon sitter på den bruna loppisstolen som är så mjuk och len mot rumpan och hennes händer är som lärkvingar .., hon gestikulerar och pratar och jag tänker att hon lätt som en plätt skulle kunna komma från Italien eller Spanien ..., och båda två har vi kalasbyxor och jag lägger mig på soffan Ektorp och Pelle sover i sin fåtölj, men Annika, hon vill sitta kvar på stolen, den som är så len och på vilken jag har lagt ett litet fårskinn.

Fyra timmar med prat.

Och glädje.

När jag vid järnvägsstationen säger hejdå .., får jag en varm kram och en smällpuss på högerkinden av kvinnan som är långt mer än huvudet längre än jag själv och det duggregnar och luften är ljummen och en bit ifrån ligger färjan som ska gå till Polen ..., och jag vandrar hemåt i kvällsmörkret och slår mig ner vid bordet och tittar på en av mina älsklingsfilmer, nämligen Station Agent och tack för det du gulleellis, som påminde!

Så var den här kvällen.

En enda stor gåva.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hon låter som ett riktigt GULD berg. något man kan luta sig mot när det blåser.

MissH

Anonym sa...

Å så härligt det låter!

Jag har bara jobbat. Hela dagen och hela kvällen.

NU slutar jag, men då är ju klockan läggdags. :-/

Anonym sa...

Hemma!
Tack!!! finaste Elisabet! hjärtat dansar och känns, för att använda ett vackert Elisabetanskt uttryck: alldeles INUTIVARMT : ) Mer skrivet via mail imorgon, nu blir det sängen. Sov så gott du också! Kramar.