måndag 19 januari 2009

På jobbet ..


I pantrummet.
Någon har blivit döless på att plocka upp petflaskor.
Det där "antagligen jag" ..,. får mig alltid att le.

Nästan alla tycks trötta när det är måndagmorgon.

Cowboy-Maria har återvänt efter en veckas vila .., tänk, att vara så ung och ha hjärtproblem ..., och på bordet i personalrummet står en vas med rosa rosor och där har någon skrivit "Välkommen tillbaka Maria!"

Alla är glada att se henne igen.

Och nu är det ny vecka och dom som har arbetat helg längtar bara efter ledig dag .., och vi som har arbetshelgen framför oss, vi tycker att det är som enda lång raksträcka fram tills där nästa helg.

På anslagstavlan har Malin och då båda Hannorna erbjudit sig att arbeta extra, ja, just den här veckan.

När Hanna E kommer in i personalrummet blir det rena huggsexan; "du Hanna .., kan du ta ett par timmar på fredageftermiddag för mig!?" ropar Rickard och jag hoppar också på tåget ..."Hanna ., torsdag .., elva till åtta .., skulle du kunna tänka dig det ...?"

Det kan hon.

Det blir gott om gapskratt åt denna vår glädje över en extra ledig dag.

(Faktiskt är pengar inte allt. Att få vara l e d i g en hel dag, utöver den vanliga onsdagen .., ååå, men vilken lycka!)

På lunchen pratar Fredrik och Filip handboll och mera handboll.
Ikväll är det match .., Sverige mot Spanien och i det handbollsgalna Ystad torde detta vara samtalsämnet nummer ett idag.

Det diskuteras målvakter och vänstersexor och såklart pratas det om stadens egen son Oscar Carlén som ska spela .., för att inte tala om den här reslige mannen som brukade handla i lilla kvartersbutiken där Karina och jag själv arbetade i så många år.

Mitt på dagen kommer Dennis in och handlar.

Han är en före detta arbetskamrat från den lilla affären och han har varit sjuk länge och väl, men nu ser allt så mycket ljusare ut och i mars ska han bli pappa för första gången och hur glad blir man inte över en sån sak .., att det vänder från mörker till ljus?

Och när jag frågar chefen hur det blir med min sökta ledighet, säger han att jo, det är okej och sååå himla roligt tyckte han inte att mina x-alternativ var ...., men nu kan jag således boka biljett till Stockholm .., för jag ska vara barnbarnsvakt åt Emil och Emma från torsdag till söndag; det är då som pensionatsvärden åker Vasaloppet och Emils mamma och pappa är bortresta.

Alltså kan vi sitta uppkrupna i deras soffa Ektorp och med filtar över våra ben titta hur det går för honom och alla de övriga i småländska släkten.

Det blir nog bra.

Inga kommentarer: