lördag 9 maj 2009

Insikt nr 145 ...

Tanken var att jag skulle köpa två tomatplantor till pensionatsvärden.

Jag återvände med en Schersminbuske och en Kaprifol.

"Men var ska du sätta dom då ...?" frågade en häpen pensionatsvärd.

"Ja, det får vi väl se ....", svarade jag.

(Precis så var det när jag bodde på landet. Jag kom hem med den ena blomman/busken efter den tredje och dom fick byta plats eller stå och vila till sig, tills jag hade hittat ett bra ställe. Och jepp, han fick sina två tomatplantor. Körde hem längs illgröna ängar och kossor som tycktes prata med varandra .., jag såg strandskator och sädesärlor och här och var svalor.)

6 kommentarer:

Leina sa...

En tomatplanta har införskaffats till trädgården på halvön i norra Bohuslän.... Kaprifol finns där redan... Så oxå fläder, rosenkvitten, rabarber, vinbär och hallon... Mycket att göra till höst. Förutom fläder det blir visst saftkokning i juni... =)

Tankevågor sa...

Jag blir alldeles lyrisk bara jag läser att du skaffat Schersmin och Kaprifol! Mina favoriter....men jag tror inte de klarar att växa här ute på lilla ön. Men kanske....borde kolla med Slottsträdgårdsmästaren...han vet alltid på råd.

pralinen sa...

Scersmin och tomatplantor står på min lista till placet på sydkusten... får vänta till onsdag, nu är vi i stan.

Jenny Bergvall sa...

Härligt att läsa om att det är fler som inte följer inköpslistan alltid *s*

Själv var jag idag in till Norrtälje utan att få med en endast växt hem..vilket jag som oftast få annars så här på försommarn. Men... kanske för att jag kom ut med fem igår hemmifrån Väsby *s*
Domstår nu på trappen o mognar *s*

Ha en fortsatt skön helg!

Elisabet. sa...

leina: här finns också bärbuskar .., KRUSBÄR .., bara en sån sak .., det hade vi aldrig hemma! Och hallon och smultron .-) (finns här, menar jag).

Londongirl: på landet hade vi två stora Schersminer .., det blev som en portal in till huset och du må tro hur det doftade ...!
Kaprifol är nog min favorit.
Enkel.
Doftar överjordiskt.

pralinen: (vilket härligt namn!) Men då har du nånting att se fram emot!

Leina sa...

just det.... Krusbär har han oxå... Det har jag aldrig smakat..